ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Εικόνα από την Αθήνα σε καιρό κορονοϊού

Κορονοϊός: Συνεχίζει να "βράζει" η Αττική - Σε δύσκολη θέση και η Θεσσαλονίκη

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να περνούν δύσκολες ώρες, καταγράφοντας υψηλούς αριθμούς νέων κρουσμάτων. Πώς κατανέμονται γεωγραφικά οι 2.411 νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ.

Κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 2411 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 67 νεκροί και ρεκόρ με 837 διασωληνώσεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 2411. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 67 συμπολίτες μας. Στους 837 οι διασωληνωμένοι.

Η φωνή είναι σαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή. Η 'διαδικασία παραγωγής' της, ένταση και ο τόνος αφορά 13 διαφορετικά μέρη του σώματος μας που πρέπει να 'δουλεύουν' μαζί.

Άνδρες και γυναίκες λέμε τον ίδιο αριθμό λέξεων κάθε μέρα - Πώς όμως, τις λέμε;

Η φωνή κάθε ανθρώπου είναι σαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Δηλαδή, μοναδική. Δεκατρία διαφορετικά 'κομμάτια' του οργανισμού μας πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να μπορούμε να αρθρώσουμε μια λέξη. Πώς προκύπτει ο τόνος και η ένταση.

Νοσηλεύτρια σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κορονοϊός: Με μόλις 12% διαθέσιμες ΜΕΘ η κυβέρνηση ευαγγελίζεται ανοίγματα

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων καλείται να συζητήσει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, με την επικείμενη εισήγησή της να σκιάζεται από την οριακή κατάσταση των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Κορονοϊός: 3833 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 104 νεκροί και ρεκόρ με 819 διασωληνώσεις

Κορονοϊός: 3833 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 104 νεκροί και ρεκόρ με 819 διασωληνώσεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3833. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 104 συμπολίτες μας. Στους 819 οι διασωληνωμένοι.

Συναισθηματικές εναλλαγές έχουμε όλοι. Ενδεχομένως και καθημερινά. Πότε όμως, σχετίζονται με το διπολισμό. Οι επιστήμονες 'δίνουν' το κομβικό σημείο.

Η κυκλοθυμία δεν είναι κατάσταση, αλλά διαταραχή που σχετίζεται και με το διπολισμό

Ψυχοθεραπευτές έχουν χαρακτηρίσει την κυκλοθυμία ως 'την πιο παραμελημένη διαταραχή ψυχικής διάθεσης'. Η ψυχολόγος Αγγελική Ζαφειροπούλου εξηγεί πότε τo 'ασανσέρ' συναισθημάτων ανήκει στο πλαίσιο φυσιολογικών διακυμάνσεων.

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος: Πόσο πιθανή είναι μια θρομβώση από εμβόλιο;

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τοποθετήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τους κίνδυνους θρόμβωσεων από τα εμβολια AstraZeneca και Johnson & Johnson. Απειροελάχιστο το ποσοστό κινδύνου σύμφωνα με τον καθηγητή.

Διενέργεια rapid test στην Αργολίδα

Κορονοϊός: 3089 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 81 νεκροί και ρεκόρ με 809 διασωληνώσεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3089. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 81 συμπολίτες μας. Στους 809 οι διασωληνωμένοι.

H Silicon Valley έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην ιδέα ότι το αίμα των νέων ανθρώπων μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση.

Tο αίμα των νέων ανθρώπων ίσως να καθυστερεί τη γήρανση

Η 'θεραπεία βαμπίρ' είχε δοκιμαστεί στις ΗΠΑ το 2019 με τον Οργανισμό Φαρμάκων να την απαγορεύει, καθώς δεν υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις πως το αίμα των νέων ανθρώπων μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση.

Ανοιχτά καταστήματα, στιγμιότυπα από την αγοραστική κίνηση στην οδό Ερμού

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση προϊδεάζει ατεκμηρίωτα για χαλάρωση μέτρων

Η πλειοψηφία των επιστημόνων υπερασπίζεται την άποψη ότι είναι νωρίς να μιλάμε για αποκλιμάκωση της διασποράς κορονοϊού. Η Κυβέρνηση ευαγγελίζεται ότι τα σελφ τεστ είναι η λύση.

Διενέργεια ελέγχων με ταχείας ανίχνευσης test για τον COVID-19.

Κορονοϊός: 4033 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 93 νεκροί και ρεκόρ με 802 διασωληνώσεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 4033. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 93 συμπολίτες μας. Στους 802 οι διασωληνωμένοι.

Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ διενεργεί rapid test στο Σύνταγμα.

Κορονοϊός: 1606 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 76 νεκροί και 781 διασωληνώσεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 1606. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 76 συμπολίτες μας. Στους 781 οι διασωληνωμένοι.

Εμβόλιο Pfizer.

Κορονοϊός: Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ξεφεύγει περισσότερο από το εμβόλιο της Pfizer

Η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού είναι σχετικά καλύτερη από τις άλλες στο να ξεφεύγει από την προστασία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σύμφωνα με Ισραηλινούς επιστήμονες.

Δωμάτιο αρνητικής πίεσης σε αμερικανικό νοσοκομείο. (Φωτογραφία αρχείου)

Κορονοϊός: Ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύονται χρειάζεται εισαγωγή σε ΜΕΘ

Στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων στις ΗΠΑ δείχνουν ότι το ένα τρίτο των παιδιών που νοσηλεύονται με covid-19 χρειάζονται εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.

Εμβόλιο Κορονοϊού: Προχωρά η "Επιχείρηση Ελευθερία" - Ανοίγει η πλατφόρμα και για άλλες ομάδες πληθυσμού

Παρά τις όποιες αστοχίες έχουν διαπιστωθεί στην προμήθεια εμβολίων σε Ευρωπαϊκό, στην Ελλάδα το εμβολιαστικό πρόγραμμα κινείται με υψηλές ταχύτητες και άμεσα παίρνουν σειρά και άλλες ομάδες πληθυσμού.

Διενέργεια ελέγχων με ταχείας ανίχνευσης τέστ για τον COVID-19

Κορονοϊός: 1.718 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 52 νεκροί και 780 διασωληνώσεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 1.718. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 52 συμπολίτες μας. Στους 780 οι διασωληνωμένοι.

Διενέργεια ελέγχων με ταχείας ανίχνευσης τέστ για τον COVID-19

Κορονοϊός: 2.801 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 75 νεκροί και 781 διασωληνώσεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 2.801. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 75 συμπολίτες μας. Στους 781 οι διασωληνωμένοι.

Εντατική

Κορονοϊός: 2747 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 78 νεκροί και ρεκόρ με 790 διασωληνώσεις

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευή ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 2747. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 78 συμπολίτες μας. Στους 790 οι διασωληνωμένοι.