Αχιλλέας Γκίκας: Mάλλον θα χρειαστεί παράταση του lockdown – Συζητάμε για υποχρεωτική διπλή μάσκα

Αχιλλέας Γκίκας: Mάλλον θα χρειαστεί παράταση του lockdown – Συζητάμε για υποχρεωτική διπλή μάσκα
Επιβάτες στο μετρό με μάσκες. shutterstock

Πολύ πιθανή η παράταση του ολικού lockdown στην Αττική σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής, Αχιλλέα Γκίκα. Στο "τραπέζι" και η διπλή μάσκα, καθώς "υπάρχουν κενά".

Ανεπαρκές κρίνεται το διάστημα των 2,5 επόμενων εβδομάδων στο οποίο θα βρίσκεται υπό καθεστώς ολικού lockdown η Αττική, σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αχιλλέα Γκίκα.

Ο Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας Μολυσματικών Ασθενειών εκτίμησε πως οι 2,5 αυτές εβδομάδες δεν θα φτάσουν για να περιορίσουν τη διασπορά και να μειώσουν τον αριθμό των κρουσμάτων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, ενώ αποκάλυψε πως στο τραπέζι των μέτρων που συζητά η Επιτροπή βρίσκεται και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

“Δεν θα μας φτάσουν οι 2,5 βδομάδες. Αυτές οι διαδικασίες είναι πάρα πολύ χρονοβόρες. Η καμπύλη είναι πολύ αργή. Μπορεί να χρειαστεί παράταση και μάλλον θα χρειαστεί παράταση”, είπε ο Α. Γκίκας στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι “μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει. Μπορεί να αναθεωρήσουμε για παράδειγμα τις μάσκες. Έχουμε αρχίσει μία συζήτηση στην επιτροπή για διπλή μάσκα υποχρεωτική. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Υπάρχει μία συζήτηση αυτό τον καιρό και διεθνώς και στη χώρα. Υπάρχουν κενά. Αυτή τη στιγμή, οι μάσκες δεν φοριούνται σωστά. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να βάζει τη μάσκα σωστά”.

Ο καθηγητής είπε επίσης ότι η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων συζητήθηκε στην Επιτροπή, ωστόσο, τόνισε πως “αυτό δεν αφορά εμάς, αλλά τους μηχανισμούς τους κράτους”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα