Εμβόλιο Κορονοϊού: Χορήγηση 4η δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους αποφάσισε η Επιτροπή

Εμβόλιο Κορονοϊού: Χορήγηση 4η δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους αποφάσισε η Επιτροπή
Εμβολιασμοί για τον κορονοϊό sooc

Μία επιπλέον δόση θα λαμβάνουν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας 3-6 μήνες μετά την λήψη της τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό.

Το “πράσινο φως” για χορήγηση μίας επιπλέον δόσης εμβολίου για κορονοϊό σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ανοσοκοατεσταλμένους ασθενείς, άναψε πριν από λίγο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Όπως επεσήμανε νωρίτερα και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το ηλεκτρονικό σύστημα είναι ήδη έτοιμο και το κλείσιμο των σχετικών ραντεβού θα ξεκινήσεις μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορήγηση 4ης δόσης αφορά μόνο τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών και δεν υπάρχει καμία ακόμη πρόβλεψη για ευρεία χορήγηση στον πληθυσμό. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή θα συστήσει τη χορήγηση της 4ης δόσης σε διάστημα 3-6 μηνών μετά την 3η δόση.

Όπως ανέφερε χθες η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η Ειδική Επιτροπή για τους εμβολιασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, το JCVI, ανασκόπησε όλα τα δεδομένα και κατέληξε στην δήλωση, πρόσφατα, ότι το πρόγραμμα με την τρίτη δόση προσφέρει πολύ καλή προστασία έναντι της σοβαρής νόσου.

Μάλιστα σχολιάζει ότι η εξάπλωση της «Όμικρον» είναι τόσο ταχεία όπου τα όποια μέτρα δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν το επιδημικό κύμα.

“Προτεραιότητα, λοιπόν, στον εμβολιασμό με τρίτη δόση δίνουν όλες οι χώρες όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η χορήγηση της τέταρτης δόσης, που απασχολεί, είναι κάτι για το μέλλον με την μεταβολή τόσο επιδημιολογικών όσο και κλινικών δεδομένων Και σε μια προσπάθεια σύνοψης θα ήθελα να πω ότι το σχήμα του εμβολιασμού, εάν υπάρξει νόσηση, προσαρμόζεται σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών” επεσήμανε συγκεκριμένα η καθηγήτρια .

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα