Ιατρικός Σύλλογος: Ζητάει επιτάχυνση εμβολιασμών με συμμετοχή ιδιωτικού τομέα

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού. AP

Αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα ώστε να υπάτξει επιτάχυνση των εμβολιασμών ζήτησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατα την έκτακτη συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον υπουργό Υγείας.

Την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά της covid-19 ώστε να μπορέσει η χώρα να φθάσει στο τέλος αυτής της δραματικής περιπέτειας με τον κορονοϊό, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ κ.Γιώργος Ελευθερίου, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επεσήμανε προς τον υπουργό Υγείας ότι για να επισπευσθεί η διαδικασία και να φθάσουμε πιο κοντά σε ένα τείχος ανοσίας, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα όπου θα μπορούν να γίνονται οι εμβολιασμοί με εμβόλια που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης.

Παράλληλα ο ΠΙΣ ζήτησε από τον κ.Κικίλια να υπάρξει ειδική ρύθμιση ώστε οι ιατροί που αντιμετωπίζουν περιστατικά covid -19 να έχουν νομική ασυλία, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα των ειδικευόμενων ιατρών στη χώρα μας ο αριθμός των οποίων μειώνεται δραματικά κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα δεκάδες κλινικές του ΕΣΥ να έχουν κενές θέσεις, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε την αποδέσμευση της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου με την ειδικότητα.

Θα πρέπει δηλαδή να αποσυνδεθεί η διαδικασία της ειδικότητας από την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι γιατροί θα μπορέσουν να καλύψουν τις κενές θέσεις ειδικευομένων που υπάρχουν σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στην περίοδο της αυξημένης ζήτησης ιατρικού προσωπικού που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Βασίλης Κικίλιας, Covid-19, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network