Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης ιδιωτικών κλινών και στην Αττική

Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης ιδιωτικών κλινών και στην Αττική
ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας Shutterstock

Συνάντηση προέδρου ιδιωτικών κλινικών με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου υγείας πριν από λίγο

Με την κάλυψη του 80% των ΜΕΘ Covid στην Αττική, η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Μάλιστα σήμερα στο Υπουργείο Υγείας ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) Σέργιος Σταμπυλούς, ο οποίος εκπροσωπεί τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους υγείας. Το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η διαδικασία επίσχεσης όπως και στην Θεσσαλονίκη, είναι πλέον ανοιχτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αττική υπάρχουν 234 κλίνες ΜΕΘ σε δημόσια νοσοκομεία για covid εκ των οποίων κενές είναι περίπου 40. Έτσι σε πρώτη φάση αναμένεται να ξεκινήσει η αύξηση των δημοσίων ΜΕΘ μεταφέροντας ασθενείς με άλλα νοσήματα σε ιδιωτικά νοσοκομεία, κάτι που έχει συμβεί. Το ζήτημα είναι αν θα χρειαστεί να νοσηλευτούν και περιστατικά covid σε απλές κλίνες ιδιωτικών κλινικών.

Στην Αττική πλέον οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες covid στο ΕΣΥ φαίνεται να έχουν ξεπεράσει πλέον τις 1000 και αν συνεχιστεί ο ρυθμός των 200 νέων εισαγωγών την ημέρα, ίσως να χρειαστεί να συνδράμουν και τα ιδιωτικά. Αυτό συνέβη στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με τη διαδικασία της επίσχεσης δύο κλινικών, η μία εκ των οποίων νοσηλεύει ακόμη περιστατικά.

Στιγμιότυπα από κλινική Eurokinissi

 

Αξίζει αν σημειωθεί ότι στην κορύφωση του δεύτερου κύματος ο Αναπληρωτής Υγείας Βασίλης Κοντοζαμανης, είχε τονίσει ότι η επίταξη προβλέπεται με βάσει τη νομοθεσία ήδη από το πρώτο κύμα. “Η επίταξη είναι από τα τελευταία μας όπλα έναντι της πανδημίας. Υλοποιήσαμε αυτό το μέτρο στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Υπήρχε ανάγκη για κλίνες COVID. Είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις καιρό. Εδώ να πούμε πως υπήρχε καλή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα από το πρώτο κύμα. Υπήρχε συμφωνία για μη COVID περιστατικά».

Επίσης είχε επισημάνει ότι οι δυνάμεις του συστήματος υγείας δεν είναι ανεξάντλητες. «Υπήρχε ανάγκη για επιπλέον κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό, προκειμένου να διαχειριστούμε την δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα