Ευαγγελισμός: Αρνήτρια του κορονοϊού πέθανε αρνούμενη τη θεραπεία

Ευαγγελισμός: Αρνήτρια του κορονοϊού πέθανε αρνούμενη τη θεραπεία
Στιγμιότυπο από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" Eurokinissi

Μια γυναίκα 54 ετών η οποία δεν πίστευε στη σοβαρότητα της επιδημίας έχασε τη ζωή της, αρνούμενη ακόμη και τη διασωλήνωσή της.

Μια 54χρονη γυναίκα η οποία ήταν ανεμβολίαστη και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό με κορονοϊό, κατέληξε μετά από μερικές μέρες νοσηλείας. Η εν λόγω ασθενής παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της δεν είχε πειστεί για το ότι ο κορονοϊός είναι ένας θανατηφόρος ιός κα μάλιστα έφτασε σε σημείο να κατηγορεί τους γιατρούς ότι θέλουν αν την σκοτώσουν μέσω διασωλήνωσης!

Συγκεκριμένα όπως ανάρτησε και σε social media όταν είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν, άρχισε να αντιδρά και αν αρνείται να συμμορφωθεί στην αγωγή. Μάλιστα όρισε και δικηγόρο ώστε να υπερασπιστεί το δικαίωμα της να μη διασωληνωθεί.

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες το οξυγόνο της έπεσε τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.

Όπως σημειώνεται από την πλευρά του ιατρικού προσωπικού, οι γιατροί κρίνουν αναγκαία την ιατρική πράξη της διασωλήνωσης λόγω χαμηλού επιπέδου οξυγόνου στον οργανισμό. Συνήθως σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του ο ασθενής και γι΄ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού , ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη».

Αξίζει να αναφέρουμε τι σημείωνε η συγκεκριμένη ασθενής όταν βρέθηκε θετική στον ιό στις 13 Αυγούστου.

«Διπλό χτύπημα για εμάς σήμερα. 1ον είμαι θετική και με την βούλα. Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα (το σεξ κομμένο)…”.

Διαπιστώνει κανείς ότι δεν είχε καμία συναίσθηση για τον κίνδυνο από τον ιό κάτι που τελικά το πλήρωσε με την ίδια τη ζωής της.

Να αναφέρουμε ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αρνητή που ρισκάρει τη ζωή του ή ανθρώπου που ακόμη και αν χάνει οικεί του δεν παραδέχεται τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας για την επιδημία. Μάλιστα προ μηνών η σημερινή Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε αναφέρει ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση πέρα από τον όγκο δουλειάς που υπάρχει στα νοσοκομεία, πολλοί γιατροί και δη διευθυντές κλινικών είναι αντιμέτωποι με συνεχείς δικογραφίες από πολίτες που θεωρούν ότι οι γιατροί με άλλοθι τον “κορονοϊό” δεν φροντίζουν τους συγγενείς και τους αφήνουν να καταλήγουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα