Κορονοϊός: Το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας γέμισε πριν την εφημερία

Κορονοϊός: Το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας γέμισε πριν την εφημερία
To Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας Eurokinissi

Η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία αποτυπώνεται στα δεδομένα που καταγράφηκαν την Πέμπτη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Την Πέμπτη το μεσημέρι αρχίζει μία ακόμη πιο δύσκολη εφημερία. Και την αρχίζει κάτω από τι χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις.

Μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης οι άνθρωποι του νοσοκομείου κατέγραψαν 80 νοσηλευόμενους covid σε απλούς θαλάμους 24 ώρες πριν η αρχίσει η εφημερία του νοσοκομείου.

Οι δε διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, (επαναλαμβάνουμε, εκτός ΜΕΘ) ήταν ήδη έξι. Αν δεν βρέθηκε λύση να διαμοιραστεί αυτός ο αριθμός και σε άλλα νοσοκομεία, αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη στην έναρξη της εφημερίας το νοσοκομείο θα έχει ήδη έξι βαρέως πάσχοντες εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.

Αν η εφημερία εξελιχθεί όπως οι τελευταίες, το νοσοκομείο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρεθούν σε τρομερά δύσκολη θέση, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας τον τελευταίο μήνα.

Στη συνέλευση των εργαζόμενων τα παραπάνω προβλήματα επισημάνθηκαν. Πλην όμως λύσεις δεν διαφαίνονται στον ορίζονται. Το νοσοκομείο μπορεί να δεχθεί 60-70 νοσηλευόμενους covid σε απλά κρεβάτια και έχει ήδη 80. Τι άλλο να πει κανείς;

Μέσα σ’ όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό υπάρχει και η έλλειψη οξυγόνου. Αλλα μεγάλο πρόβλημα αυτό, νέα μεγάλη αγωνία για τους γιατρούς αλλά και τους ασθενείς. Οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων κάνουν ότι μπορούν αλλά θαύματα, όπως γίνεται κατανοητό, δεν μπορούν να γίνουν με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Οι πάντες στρέφουν πια το ενδιαφέρον τους στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού την Πέμπτη και στον τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει να χειριστεί την κατάσταση. Ο πήχης των προσδοκιών πάντως δεν μπαίνει πολύ ψηλά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα