Μαγιορκίνης: Κρίσιμη η εβδομάδα για την πορεία της επιδημίας στην Αττική

Μαγιορκίνης: Κρίσιμη η εβδομάδα για την πορεία της επιδημίας στην Αττική
Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνης. Eurokinissi

Ιδιαίτερα θετικά τα στοιχεία από τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής.

Στο επίκεντρο της εξάπλωσης της επιδημίας παραμένει η Αττική, όμως για να διαφανεί αν θα έχει επιθετικές τάσεις, χρειαζόμαστε τα στοιχεία μία ακόμη εβδομάδας ανέφερε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση. Την ίδια ώρα προειδοποίησε ότι η αύξηση των διασωληνώσεων σε περίπου 100, φέρνει σημαντική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι γενικότερα στην Ελλάδα εξακολουθούν παρατηρούνται ήπιες αυξητικές τάσεις της επιδημίας, με το μερίδιο της Αττικής στις διαγνώσεις στο σύνολο της Ελλάδα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αν και υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης. Επίσης εκτός Αττικής οι διαγνώσεις παρουσιάζουν μικρή αύξηση.

“Θα τονίσω ακόμη ότι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισης παραμένει η κοινωνική απόσταση όπου είναι εφικτό, η χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών”, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής.

“Η επιδημία διατηρείται σε επίπεδο σχετικά χαμηλά στη χώρα με ήπιες αυξομειώσεις αλλά εκτός εκθετική αύξησης χάρη της συνολικής προσπάθειας. Αν δε συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή μπορεί η επιδημία να μπει σε επιθετική φάση, όπως διαπιστώνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης” επεσήμανε επίσης.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε επίσης και την πρόβλεψη ότι περίπου το 8% των 70.000 ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση θα καταλήξει το επόμενο 24ωρο σε διεθνές επίπεδο.

Τα μονονοκλωνικά αντισώματα

Σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την αποτελεσματικότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων. “Η θεωρητική βάση αυτών των θεραπειών έχει μεγάλη ιστορία επιτυχημένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην κλινική ιολογία. Με βάση τις γνώσεις που έχουμε για τις ιογενείς λοιμώξεις η αποτελεσματικότητα των αντισωματικών θεραπειών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν χορηγηθεί στα πρώτα στάδια της νόσου. Επίσης οι θεραπείες αυτές έχουν ιδιαίτερα ισχυρό προφίλ ασφάλειας” επεσήμανε ο κ. Μαγιρκίνης

Ανέφερε ότι έχουν ξεκινήει προσπάθειες από περισσότερες από μία εταιρείες, αλλά τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η διαθεσιμότητά τους δεν θα είναι άμεση ή σε μεγάλες ποσότητες το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι ένα βήμα όμως σημαντικά μπροστά στο δρόμο που έχουμε ακόμη να διανύσουμε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα