Παγώνη: “Και 4η δόση του εμβολίου αν χρειαστεί”

Παγώνη: “Και 4η δόση του εμβολίου αν χρειαστεί”
Η Ματίνα Παγώνη glomex

Ανοιχτό άφησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ το ενδεχόμενο και για επιπλέον δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. "Θα είναι λάθος το lockdown".

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να χρειαστεί χορήγηση επιπλέον δόσης εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με όσα είπε η Ματίνα Παγώνη.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΙΠ, ενδέχεται να χρειαστεί επαναπροσαρμογή του εμβολίου η οποία θα ολοκληρωθεί σε 100 ημέρες. Ωστόσο, συνέστησε ψυχραιμία καθώς για την ώρα δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την μετάλλαξη Όμικρον:

Να είμαστε ψύχραιμοι, υπάρχει ένας πανικός. Ακόμα δεν έχουν απαντηθεί δυο βασικά ερωτήματα που είναι σημαντικά για τους επιστήμονες. Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε άμα την πιάνει το εμβόλιο, πολύ πιθανόν να την καλύπτει και επίσης πόσο μεταδοτική είναι επειδή έχει 32 μεταλλάξεις σε σχέση με την Δέλτα που έχει 16″ ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως δεν δείχνει να είναι πιο θανατηφόρα από άλλες μεταλλάξεις.

Αναφορικά με το αν η παραλλαγή θα έρθει και θα επικρατήσει στην Ελλάδα, εξήγησε πως αν γίνουν πλήρεις ταξιδιωτικοί έλεγχοι και τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί.

Όσον αφορά στην πανδημία και την κατάσταση εν όψει των εορτών, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε ότι με τον αριθμό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων που έχουμε και θα έχουμε, δεν θα κάνουμε ωραία Χριστούγεννα. “Τα Χριστούγεννα θα είναι με περιορισμούς. Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα από τον καθέναν από εμάς”, σημείωσε αναφέροντας ωστόσο πως θα ήταν μεγάλο λάθος της κυβέρνησης αν προχωρήσει σε lockdown, σε μία χώρα με 67% εμβολιασμένους.

Πάντως, για τα επιπλέον μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι τόνισε ότι συμφωνεί τόσο με την αύξηση των rapid test σε ανεμβολίαστους από 2 σε 3, όσο και με την καθολική χρήση μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης δήλωσε πως επιμένει στη διενέργεια rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ..

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα