Πλεύρης: Τον Σεπτέμβριο οι νέες αποφάσεις για μερικό ή καθολικό εμβολιασμό

Πλεύρης: Τον Σεπτέμβριο οι νέες αποφάσεις για μερικό ή καθολικό εμβολιασμό
Eurokinissi

Στην κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για εμβολιασμό όλου του πληθυσμού από φθινόπωρο.

Τον Σεπτέμβρη και σύμφωνα με την εικόνα της πανδημίας, θα ληφθούν αποφάσεις για μερικό ή καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού όπως είπε το πρωί ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Mega τόνισε πως “ο αριθμός των εμβολίων έχει παραγγελθεί από τον Μάιο του ’21. Η ΕΕ έκανε παραγγελία για όλες τις χώρες οι οποίες βάσει πληθυσμού θα λάβουν τα καινούργια εμβόλια. Το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών θεωρούν ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να κάνουμε ένα εμβόλιο. Αν αυτό θα αφορά τον γενικό πληθυσμό ή στοχευμένες ομάδες μένει να το διασαφηνίσουμε. Πολύ πιθανό να χρειαστεί για όλο τον πληθυσμό”.

Στόχος είναι το εμβόλιο για τον κορονοϊό να επαναλαμβάνεται μια φορά τον χρόνο όπως και της γρίπης” πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην κατάργηση της χρήσης μάσκας από σήμερα 1 Ιουνίου, ο υπουργός σημείωσε πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δε συνάδει με την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

“Το μόνο μέτρο που είχε μείνει ήταν η μάσκα, ούτε τα κρούσματα ανέβαιναν, ούτε οι σκληροί δείκτες. Σταματάμε την υποχρεωτικότητα αλλά υπάρχει η σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός να χρησιμοποιείται” συμπλήρωσε.

Ανέφερε παράλληλα οτι ο αριθμός των κρουσμάτων που ενδεχομένως θα έχουμε τον χειμώνα δεν απασχολεί τόσο όσο οι νοσηλείες. “Τα κρούσματα δεν μας απασχολούν, το θέμα είναι πόσες νοσηλείες θα βγάλουν. Αν τα κρούσματα δεν οδηγούν σε νοσηλείες, δε θα μας ενδιαφέρει και η καταμέτρηση”.

Αναφερόμενος στην αναστολή υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός τόνισε ότι θα παραμείνουν σε αυτό το καθεστώς μέχρι και τις 31/12 και ανακοινωσε οτι εντός του καλοκαιριού αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα