Σύψας:”Κρατάμε την ανάσα μας για τις επόμενες ημέρες”

Σύψας:”Κρατάμε την ανάσα μας για τις επόμενες ημέρες”
glomex

"Υπάρχει ο φόβος της έκρηξης κρουσμάτων το επόμενο διάστημα" ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Τα νούμερα δεν είναι καλά ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας εκφράζοντας φόβους για έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού το επόμενο διάστημα κι εξήγησε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει μια τάση να αυξάνεται ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας όσων μολύνονται.

O κ. Σύψας εξέφρασε φόβους ότι για επιδημιολογική έκρηξη κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο καθώς, όπως είπε, έχει γίνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Πρόσθεσε  οτι μια τέτοια έκρηξη κρουσμάτων δεν θα γίνει σταδιακά, αλλά απότομα.

“Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος ειδικά σε Λάρισα και Λακωνία, όπου παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο,  ο καθηγητής είπε ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή.

Για την επαναλειτουργία καθημερινών δραστηριοτήτων, ο καθηγητής ανέφερε πως κάθε φορά που ανοίγει οτιδήποτε παίρνουμε ένα ρίσκο, δεν υπάρχει καμία ασφαλής δραστηριότητα. Όλα αυτά όμως θα συζητηθούν την Παρασκευή οπότε η επιτροπή θα ξανασυνεδριάσει.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα