Θεσσαλονίκη: Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Ιπποκράτειο – Μεταφέρονται ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές

Θεσσαλονίκη: Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Ιπποκράτειο – Μεταφέρονται ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης INTIME

Ισχυρή η πίεση στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδα λόγω της επιδημίας. Στα νοσοκομεία της περιοχής η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ covid ανάγκασε το υγειονομικό προσωπικό του Ιπποκράτειου στην Θεσσαλονίκη σταματήσει τα χειρουργεία και να μεταφέρει τους ασθενείς που ήταν να χειρουργηθούν σε ιδιωτικές κλινικές. Στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται ήδη η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί, ο διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου ενημέρωσε εγγράφως την διοίκηση του νοσοκομείου ότι αναστέλλονται όλες οι λειτουργίες των χειρουργείων, επειδή στον χώρο υπάρχουν 12 διασωληνωμένοι ασθενείς λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με σχετικό το έγγραφό το οποίο δημοσίευσε και η “Εφημερίδα των Συντακτών”, ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία, ακόμη και τα έκτακτα και στο τμήμα θα υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι ως προσωπικό ασφαλείας για ασθενείς ή για περιπτώσεις ζωής και θανάτου.

Θυμίζουμε ότι το Ιπποκράτειο είναι η ναυαρχίδα των νοσοκομείων της πόλης, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας και όπως γράφουμε και στη σημερινή έκδοση, στη λήξη της εφημερίας την Κυριακή οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να διασωληνώσουν ασθενή και σε κοινό θάλαμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη υπάρχει ροή ορθοπεδικών περιστατικών προς τον ιδιωτικό τομέα. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται όπως είναι φυσικό να επηρεάσει το σύνολο των νοσοκομείων της πόλης και αναμένονται αντιδράσεις μέσα στη μέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα