Αχνιστό και δροσερό… τηγανητό παγωτό

Αχνιστό και δροσερό… τηγανητό παγωτό
Τηγανητό παγωτό με φράουλες Tasty

Ρίχνουμε το παγωτό στο καυτό λάδι και το σερβίρουμε, δροσερό και τραγανό!!! Say what???

Το καλοκαίρι έφτασε, όσο και αν ο Μάη επέμενε να μας κρατήσει μακριά από τις παραλίες, τις ηλιόλουστες ημέρες και τα απολαυστικά παγωτά. Και αφού ήρθε το καλοκαίρι, εμείς φτιάχνουμε παγωτό. Ναι, αλλά τι παγωτό. Τηγανητό… Ωωω, ναι!

Μια από τις δεκάδες λατρεμένες συνταγές που απολαύσαμε στο βίντεο του Tasty Food και θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Υλικά

  • 1 κύπελλο οικογενειακό παγωτό βανίλια (700g)
  • 300γρ. Κέικ βανίλια (προτιμότερο να είναι μπαστούνι και όχι στρογγυλό)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό
  • Σπορέλαιο για τηγάνι
  • Σερβίρετε με φρέσκες φράουλες και το σιρόπι της αρεσκείας σας

Προετοιμασία

  1. Με ένα σκουπ, βγάζουμε σε λαδόκολλα χορταστικές μπάλες παγωτό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και επιστρέφουμε στην κατάψυξη.
  2. Κόβουμε το κέικ σε πολύ λεπτές φέτες, στρώνουμε τρεις, τρεις μαζί και καλύπτουμε με μεμβράνη. Με έναν πλάστη, ρολάρουμε πάνω από τις φέτες κέικ να γίνουν πιο λεπτές, σαν ένα φύλλο.
  3. Τυλίγουμε με κάθε “φύλλο” κέικ μια μπάλα παγωτό και κάθε μπάλα σε μεμβράνη και επιστρέφουμε στην κατάψυξη.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, αυγό και νερό και ανακατεύουμε να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό. Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει καλά
  5. Αφαιρούμε τις μπάλες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, βουτάμε στον χυλό και στη συνέχεια απευθείας στο καυτό λάδι για λίγα δευτερόλεπτα να πάρει χρώμα ο χυλός.
  6. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, φρούτα και σιρόπι της επιλογής μας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα