Αγαπητέ μικρότερε εαυτέ

Αγαπητέ μικρότερε εαυτέ

Όλες οι σκέψεις και προβληματισμοί για τους φίλους, την οικογένεια, τις σχέσεις και τον μικρότερο εαυτό μου που του χρωστώ μια συγνώμη...

Αγαπητέ μικρότερε εαυτέ,

Ναι το ξέρω πως πάντα ήθελες να πιστεύεις σε μένα, μα κάποιες φορές δεν τα κατάφερες. Πολύ απλά γιατί μέσα από όλο το σκοτάδι που αντιμετώπιζες απλά δεν μπορούσες να δεις. Μα κοίτα μας τώρα!

Ακόμα εξακολουθώ να σκέφτομαι όταν ήσουν μόλις 6 χρονών και απολύτως τρομοκρατημένη για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Ξέρω πως δεν ήθελες να πας, αλλά πήγες έτσι κι αλλιώς.

Τα πέρασες όλα: Bullying, κατάθλιψη, αυτοκτονικές σκέψεις, χρόνια απομόνωσης, άγχος, κρίσεις πανικού. H καρδιά σου ράγισε εκατομμύρια φορές και χωρίς να έχεις κάποιον να πιστεύει σ’εσένα, κατάφερες να πάρεις τα χιλιάδες κομματάκια και να τα κολλήσεις ξανά μαζί.

Το μόνο που ήθελες, το μόνο που ζητούσες ήταν να νιώσεις αγάπη. Να νιώσεις πως κάποιος σε προσέχει, νοιάζεται για σένα. Και ξέρω πως δεν κατάφερα να σε κάνω να νιώσεις έτσι. Φοβόσουν τόσο πολύ το κόσμο για όλα αυτά που σου είχε κάνει.

Παρόλα αυτά, δεν έχασες ποτέ την ελπίδα σου και έγινες η αλλαγή που ήθελες να δεις στο κόσμο. Σε θαυμάζω γι’αυτό!Πίστευες πως έπρεπε να είσαι το θύμα για να νοιαστούν για σένα.

Αλλά αρκετά σημαίνει αρκετά! Υπέφερες αρκετά! Ήσουν τόσο καλόκαρδη, τόσο ξεχωριστή και λυπάμαι τόσο πολύ που δεν το συνειδητοποίησα νωρίτερα. Συγγνώμη που δεν είδα τη μαγεία σου. Συγγνώμη που ήθελα να τρέξω μακρυά σου για τόσο καιρό, μα δεν ήξερα τίποτε παραπάνω. Πάντως όσο και να προσπαθούσα δεν μπορούσα να φύγω μακρυά σου, ήσουν κομμάτι μου. Πάντα θα είσαι.

Οπότε γύρισα, άνοιξα τα χέρια μου και επιτέλους σε αγκάλιασα όπως πάντα χρειαζόσουν. Και ξέρω πως θες να το ακούσεις από μένα παραπάνω απ’όλους τους άλλους οπότε θα το πω τώρα. Σε αγαπάω και είμαι τόσο περήφανη για σένα. Σε ευχαριστώ που δεν τα παράτησες. Όλα γίνονται για έναν συγκεκριμένο λόγο και δεν θα αφήσω όλα αυτά τα χρόνια να πάνε για το τίποτα. Δε θα αφήσω τα δάκρυά σου να πάνε για το τίποτα , όταν εγώ ήμουν αυτή που τα σκούπιζε με αγάπη από το όμορφο πρόσωπό σου. Σε κρατάω και δε θα σε απογοητεύσω…!

 

Αγαπητή φίλη,

Ελπίζω να είσαι καλά. Πραγματικά καλά. Από τότε που έφυγες τα πράγματα δυσκόλεψαν, μα θέλω να σου πω ευχαριστώ. Παρόλο που έσπασα σε εκατομμύρια κομμάτια όταν έφυγες, θέλω να σου πω ευχαριστώ. Παρόλο που μου λείπεις κάθε μέρα,θέλω να σου πω ευχαριστώ.

Ευχαριστώ που με βοήθησες να αντιμετωπίσω τους φόβους μου. Με έκανες να θέλω να είμαι καλύτερη. Με έκανες να θέλω να διορθώσω τα ελαττώματά μου. Ακόμα και αν δυσκολεύομαι τόσο πολύ να το κάνω αυτό μακρυά σου, το κάνω!

Μακάρι να μπορούσες να με δεις. Μακάρι να ήσουν εδώ να με έβλεπες να μεταμορφώνομαι σε ένα καινούργιο άτομο, μα δεν είσαι. Δεν είμαι θυμωμένη απλά πονάω. Αλλά τι είναι εξάλλου ο ήλιος χωρίς τη βροχή;

Κάποτε σου είπα πως μπορώ να κατακτήσω το κόσμο με ένα χέρι, αρκεί να μου κρατάς εσύ το άλλο. Τώρα το μόνο που έχω είναι η σκέψη σου να το κρατάει. Μα μπορώ ακόμα να κατακτήσω το κόσμο, όπου και να είσαι. Θα μείνω δυνατή και δεν θα τα παρατήσω, γιατί ξέρω πως δεν θα σου άρεσε να με δεις να πέφτω. Οποιαδήποτε επιτυχία και αν γιορτάζω, σκέφτομαι εσένα πρώτα, γιατί είσαι η μεγαλύτερη έμπνευσή μου και θέλω να είσαι περήφανη για μένα. Χρειάζομαι να είσαι περήφανη για μένα. Όμως θέλω και εσύ να προχωρήσεις!

Θέλω να πετυχαίνεις ακόμα και αν δεν θα είμαι δίπλα σου να γιορτάσουμε μαζί. Θέλω να αγαπάς τον εαυτό σου. Θέλω να είσαι ο εαυτός σου. Θέλω να είσαι το φως που θες να δεις στο κόσμο. Έχεις ότι χρειαστείς μέσα σου, μα το ξέρεις ήδη αυτο. Στο είπα τόσες φορές, μα θέλω πάντα να θυμάσαι. Ελπίζω να θυμάσαι τις λέξεις μου όταν είσαι μόνη σου. Και ελπίζω να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς άμα πέσεις. Ξέρω ότι μπορείς, ξέρω ότι θα το κάνεις. Το άτομο που είδα μέσα σου μπορεί να τα αντέξει όλα. Είσαι δυνατή. Είσαι έξυπνη. Είσαι υπέροχη. Μπορείς να μετακινήσεις βουνά άμα θες. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, γιατί εγώ πιστεύω σε σένα. Και ο,τιδήποτε και να γίνει, ό,τι και να κάνεις, οπουδήποτε και να βρίσκεσαι στον κόσμο και οπουδήποτε και να βρίσκομαι εγώ, θα σε αγαπώ.

Μπορεί να είμαι ο ήλιος και εσύ το φεγγάρι, μα ακόμα και αυτοί μπορούν να ειδωθούν στον ουρανό κάποιες φορές. Μέχρι να συναντηθούμε ξανά… πρόσεχε!

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας αγαπώ πάρα πολύ. Προσπαθείτε πάντα για το καλό μου και κάνετε τα πάντα για να είμαι χαρούμενη. Μα κάποιες φορές ξεχνάτε πως δεν είμαι ο αδερφός μου. Δεν είμαι τέλεια και μάλλον ποτέ δεν θα είμαι, αλλά προσπαθώ. Δεν λέω,έχω και ‘γω τις ιδιοτροπίες μου: Είμαι εγωίστρια, γκρινιάρα και χίλια άλλα δύο. Μα το μόνο που ζητάω είναι να με καταλάβετε. Να καταλάβετε πως όταν είμαι υπερβολική και ανεξέλεγκτη, είναι επειδή προσπαθώ να καταλάβω ποια πραγματικά είμαι.

 Στεναχωριέστε που σας κρύβω πράγματα και ναι, είναι τόσα πολλά αυτά που έχω σταματήσει να σας λέω. Θέλω να σας τα πω, μα δεν μπορώ. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνετε πως και ‘γω περνάω πολλά. Θέλω να καταλάβετε πως δεν είμαι εσείς. Πως μπορώ να κάνω τις δικές μου επιλογές, και άμα με κάνουν χαρούμενη, να κάνουν και σας. Σας ακούω όταν μου λέτε να συγκεντρωθώ στο σχολείο,μα το πρόβλημα είναι ότι ανησυχείτε πολύ. Θα είμαι καλά, κάποια μέρα θα σας κάνω περήφανους. Μπορεί να μην είμαι όσα θελήσατε, όσα ονειρευτήκατε. Μπορεί να μη διάλεξα τους δρόμους που θέλατε να περπατήσω. Μπορεί να έκανα λάθη και να σας απογοήτευσα ή να μην πέτυχα ακριβώς όσα θέλατε. Μπορεί να μη διαβάζω όσο θέλετε και ίσως ντραπήκατε κάποια στιγμή για μένα. Μπορεί μια μέρα να ντραπείτε για μένα περισσότερο από τότε. Άμα μια μέρα κάτι που πω σας νευριάσει, αν κάποια μέρα σπάσω μια από τις αγαπημένες πιατέλες της μαμάς, θέλω απλά να δείξετε κατανόηση ακόμα και σε κάτι τόσο απλό και εγώ τότε θα της φέρω όλες τις πιατέλες του κόσμου για να αντικαταστήσω αυτή τη μία που έσπασα. Θέλω να με αγαπάτε για όσα είμαι και για όσα δεν είμαι.

Για όλα τα καλά και τα κακά μου. Για όλα τα σχεδόν τέλεια σημεία μου και για όλες τις ατέλειες μου. Είναι πολλές το ξέρω, αλλά θέλω να με αγαπάτε και γι’ αυτές. Θέλω να με αγαπάτε και για όσα θα γίνουν στην πορεία. Μπορεί να αλλάξω χαρακτήρα. Μπορεί μια μέρα να μην είστε πλέον περήφανοι για μένα. Και σας ζητάω συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω. Σας ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη για τις μέρες που θα έρθουν και δε θα είστε πια χαρούμενοι. Για μένα. Γι’ αυτά που κατάφερα. Γιατί ναι, θα έρθουν και οι κακές μας οι στιγμές και σας ζητάω ΑΚΟΜA και τότε να σκεφτείτε πως το ουράνιο τόξο θα βγει όπως βγαίνει πάντα.

Σας αγαπώ και θα σας αγαπώ για πάντα.

 

Αγαπητή/έ Κ.,

Νιώθω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πω είναι ότι σε αγαπώ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ξέρω ότι μπορεί να το λέω συχνά και να ποντάρω ότι έχεις κουραστεί να το ακούς. Απλά δεν θέλω να περάσει μια μέρα που να νιώθεις μόνος/η και να αμφισβητείς τα συναισθήματά μου για εσένα. Υπάρχει ακόμα ένας κατάλογος με πράγματα που δεν έχω διευκρινίσει και πρέπει να τα πω, οπότε πάρε μια καρέκλα και κάθισε γιατί είναι καιρός να μιλήσω και εσύ να ακούσεις.

Καταρχάς, επίτρεψέ μου να σε διαβεβαιώσω ότι ξέρω ότι είμαι δύσκολη. Πάντα ξέρω τι θέλω, ακόμα κι αν δεν το κάνω. Απλά δεν το λέω πάντα γιατί δεν θέλω να ακούγομαι απαιτητική. Μπορώ να σου πω ότι γίνομαι ιδιαίτερα ενοχλητική κατά περιόδους και λυπάμαι. Αυτήν τη στιγμή, για μία φορά και μία μόνο φορά, θα σου πω το ένα πράγμα που πάντα θέλω: Πάντα θέλω να σε δω να προσπαθείς. Θέλω να σε βλέπω να νοιάζεσαι για τις ενέργειες που κάνεις. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να στέκεσαι έξω από το σπίτι μου με ένα κασετόφωνο πάνω από το κεφάλι σου που να παίζει το “In Your Eyes” όπως στο “Say Anything”. Θέλω να πω, αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά δεν γνωρίζω καν αν γίνονται πια αυτά κι ένα κινητό τηλέφωνο παίζοντας το “Sorry” του Justin Bieber δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Μέσω απλών πράξεων, θέλω να σε δω να νοιάζεσαι.

Δεύτερον, γνωρίζω ότι η σχέση μας δεν είναι πάντα τέλεια. Έχουμε πολλές διαφορές. Τσακωνόμαστε. Τουλάχιστον μια φορά σε έχω πληγώσει και με έχεις πληγώσει, αλλά εδώ είμαστε συνεχίζοντας να προχωράμε μαζί. Ξέρω ότι και οι δύο έχουμε ρωγμές, αλλά είμαστε οι μόνοι που μπορούν να γεμίσουν ο ένας τον άλλον. Οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν και να πούμε ότι δεν είμαστε καλοί ο ένας για τον άλλον λόγω των προβλημάτων που έχουμε, αλλά δεν γνωρίζουν ότι δεν είμαστε αρκετή για οποιονδήποτε άλλον.

Θα μπορούσα να πω ευχαριστώ εκατομμύρια φορές και ακόμα δεν θα ήταν αρκετό να σου δείξω πόσο ευγνώμων είμαι που είσαι στη ζωή μου. Κανένα γράμμα δεν θα μπορούσε να καλύψει την αγάπη που έχω για εσένα και καμία λέξη δεν θα μπορούσε να περιγράψει τον τρόπο που νιώθω όταν είμαι μαζί σου. Οι λέξεις σε μια οθόνη είναι απλά λόγια, αλλά η ελπίδα μου είναι ότι αυτές οι λέξεις θα σε κάνουν να καταλάβεις την θέση που έχεις στη ζωή μου.

Σε ευχαριστώ για την απλότητα. Το μυαλό μου είναι συνεχώς γεμάτο και οι σκέψεις μου κινούνται σαν την ταχύτητα του φωτός. Μιλάω γρήγορα, σκέφτομαι  γρήγορα, και μερικές φορές περνάω τη ζωή πολύ γρήγορα. Με βοηθάς να επιβραδύνω. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να έχουν κάποιον τέτοιο στη ζωή τους επειδή η υποστήριξή σου είναι απλά ένα φως στο σκοτάδι του σύμπαντος μου.

Σε ευχαριστώ για όλα τα γέλια. Είσαι πραγματικά το πιο αστείο πρόσωπο που γνωρίζω. Ποτέ δεν έχω προσποιηθεί ένα χαμόγελο μπροστά σου.

Σε  ευχαριστώ. Σε ευχαριστώ που σημαίνεις τόσα πολλά για μένα, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου φίλου μου. Είσαι το πρώτο πρόσωπο που στέλνω μήνυμα, όταν έχω τυχαίες σκέψεις  στη μέση της ημέρας. Όταν είναι  3 το πρωί και δεν μπορώ να κοιμηθώ, θα σε πάρω τηλέφωνο, γιατί ξέρω ότι θα απαντήσεις. Σε ευχαριστώ που με φροντίζεις πάντα και με βοηθάς να διορθώσω τα λάθη μου .

Και τέλος, σε ευχαριστώ που είσαι εσύ. Εξαιτίας σου, έχω μάθει να βλέπω το καλό στους ανθρώπους, και το πιο σημαντικό, να βλέπω το καλό μέσα μου. Ποτέ δεν γνώρισα κανέναν όσο ευγενικό, κοινωνικό και ειλικρινή όπως εσύ. Με ‘σένα, η ευτυχία είναι απλή και δεν φαίνεται τόσο δύσκολο να επιτευχθεί. Σε αγαπώ για αυτό που είσαι και ξέρω ότι είμαι πολύ τυχερή που σε έχω στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ  για όλα…

Όταν ακούω το όνομά σου σκέφτομαι το κόσμο, γιατί κομμάτι του δικού μου κόσμου είσαι εσύ.

 

Αγαπητή/έ Μ.,

”Μετά από όλα αυτά που με έβαλες να περάσω, νόμιζες ότι θα σε περιφρονούσα. Αλλά στο τέλος θέλω να σε ευχαριστήσω,

Γιατί με έχεις κάνει τόσο πιο ισχυρή”                                    

Με αγάπη

Κάποια που δεν ήταν γραφτό να μείνει μετά απ ΄όλα αυτά…

(Εικόνες: Κλειώ Κ.)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα