Κινέζικες ταινίες στην Ελλάδα, προσεχώς;

Κινέζικες ταινίες στην Ελλάδα, προσεχώς;
Γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου από τον σκηνοθέτη του Old Boy, Παρκ Τσαν Γουκ, για τη σειρά The Little Drummer Girl του BBC, την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018. Eurokinissi

Κινεζική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Λευτέρη Κρέτσο για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από το νέο νόμο για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών

Κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγής από την Κίνα προς την Ελλάδα επιδιώκει να φέρει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Προς αυτή την κατεύθυνση η χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο ανάμεσα στην ηγεσία του και πολυμελή υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής (SARFT).

Τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας, στην οποία περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιριών κινηματογράφησης και οπτικοακουστικών παραγωγών της Κίνας, ζήτησαν να ενημερωθούν από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Λευτέρη Κρέτσο για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από το νέο νόμο για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Η κινεζική αντιπροσωπεία ζήτησε ενημέρωση ειδικότερα για το γύρισμα τους στην Αθήνα και την Κω, πατρίδα του Ιπποκράτη και της Ιατρικής, καθώς υπάρχει διασύνδεσή τους με την Κινεζική κουλτούρα. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Κινεζικής Αντιπροσωπείας και Διευθυντή της Κινεζικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής Yang Shuo.

Ο Λ. Κρέτσος, συναντήθηκε με το μέλος του πολιτικού γραφείου ΚΚΚ και Γενικό Γραμματέα ΚΚΚ Πεκίνου, Cai Qi, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας ελληνικών και κινεζικών συμπαραγωγών στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Σημειώνεται πως υπάρχει συνεργασία της ΕΡΤ με την κρατική Κινεζική τηλεόραση CCTV.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα