Χατζηβασιλείου: Ο “ερντογανσιμός” έρχεται στην Τουρκία να αντικαταστήσει τον Κεμαλισμό

Χατζηβασιλείου: Ο “ερντογανσιμός” έρχεται στην Τουρκία να αντικαταστήσει τον Κεμαλισμό

Πλήρη νίκη Ερντογάν στις εκλογές του Ιουνίου με συνέπειες για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Τούρκων πολιτών διαβλέπει ο διεθνολόγος

Πλήρη νίκη του απολυταρχισμού στις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία, με συνέπειες για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Τούρκων πολιτών, διαβλέπει ο διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

«Ένα επεισόδιο στο Αιγαίο, δεν είναι κοντά αυτές τις τρεις βδομάδες ως τις εκλογές, ως αλλά δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην Κυπριακή ΑΟΖ, μέσω του πλωτού γεωτρύπανου “Πορθητής”».

Ο Τούρκος πρόεδρος «επενδύει ρητορικά στην απόφαση του Αρείου Πάγου για την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, καθώς του δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ψευδώς πως η Ελλάδα είναι στην αιχμή του δόρατος μιας διεθνούς συνωμοσίας», εκτίμησε ο Κ. Χατζηβασιλείου.  Πρόκειται για ένα ιδιότυπο καθεστώς στη γειτονική χώρας όπου «ο ερντογανσιμός έρχεται στην Τουρκία να αντικαταστήσει μια άλλη προσωποπαγή θρησκεία: τον Κεμαλισμό» θεωρεί ο Κ. Χατζηβασιλείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα