Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: Σε μένα και τη ΝΔ απειλές δεν περνάνε

Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: Σε μένα και τη ΝΔ απειλές δεν περνάνε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την καταδίκη της εναντίον του απειλής από τον Τσίπρα, τον κάλεσε όμως να επιλέξει "δημοκρατική ομαλότητα ή Ρουβίκωνες". Αφησε αιχμές ότι ο Τσίπρας είχε συζητήσει το "Μακεδονία του Ίλιντεν". Δήλωσε ότι ουδέποτε η ΝΔ είχε ζητήσει πιστοληπτική γραμμή στη σημερινή συγκυρία

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας στη Βουλή την καταδίκη από τον Αλέξη Τσίπρα της εναντίον του απειλής από μέλος του Ρουβίκωνα και τόνισε: “Σε μένα και στη ΝΔ απειλές δεν περνάνε” .

Αναρωτήθηκε όμως πως είναι  δυνατόν σε μία ευνομούμενη πολιτεία να γίνονται ανεκτές τέτοιες αναρτήσεις και πράξεις από την ώρα που ειναι γνωστή η ταυτότητα των δραστών και είπε στον κ.Τσίπρα: “Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί. Πρέπει να διαλέξετε ποιους θα προστατέψετε”.

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι διαστρεβλώνει τα γεγονότα και υπενθύμισε ότι η ΝΔ στην ανακοίνωση της για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είχε εξαρχής κάνει λόγο για “δράστες φασιστικής επιθεσης πατριδοκάπηλων”.

Απέρριψε τις κατηγορίες Τσίπρα περί ιδεολογικής συγγένειας ΝΔ- ΧΑ, αντιλέγοντς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε μαζί με τη ΧΑ να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. “Συγκυβερνάτε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Επειδή κάθονται στο κέντρο θα μου πείτε ότι είναι και μετριοπαθείς; Να σοβαρευτούμε” πρόσθεσε.

Αναρωτήθηκε δε μήπως υπάρχει θέμα στη συγκυβέρνηση, σχολιάζοντας: “Δε βλεπω τον Καμμένο πρόθυμο να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές θέσεις.”

Ο κ.Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά του κ.Τσίπρα και για τη διαπραγματευση στο Σκοπιανό. “Ρώτησα ευθέως αν απορρίψατε την ονομασία Μακεδονία του Ιλιντεν και δεν απαντήσατε. Εικάζω ότι το ζήτημα αυτο είναι ακόμη στο τραπέζι. Εικάζω ότι για αυτό επικοινώνησαν μαζί σας Πενς και Μέρκελ , φαίνεται ότι ήταν κάτι που είχε φανεί ότι συζητάτε και μετά φάνηκε ότι κάνετε πίσω” είπε και σχολίασε:

“Όταν διαπραγματεύεστε μόνοι σας και δη βράδυ, δε συμβαίνει τίποτα καλό.”

Υποστήριξε επίσης ότι ο μηχανισμός αυξημένης εποπτείας στον οποιο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που εφάρμοσαν Ιρλανδία Πορτογαλία και Κυπρος. “Αυτό που διαφοροποιεί την Ελλάδα από την Κύπρο και την Πορτογαλία είναι το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” σχολίασε επίσης.

“Ουδέποτε εμείς ως ΝΔ έχουμε ζητήσει προληπτική γραμμή στη συγκυρία τη σημερινή. Είπαμε ότι πρέπει να διασφαλίσετε ότι η χώρα θα δανείζεται με χαμηλά επιτόκια’, δήλωσε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος στην πρωτολογία του είχε πει ότι η έξοδος στις αγορές είναι έξοδος σε ναρκοπέδιο.

Προκάλεσε δε τον πρωθυπουργό: “Αν πιστεύετε ότι υπάρχει καθαρη έξοδος ελάτε στη Βουλή και νομοθετήστε την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων και της κατάργησης του αφορολόγητου.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε επίσης: ” Θέλουμε να συμμαζέψουμε το κράτος και να μειώσουμε τη φορολογία. Εσείς θέλετε ένα πλαδαρό κράτος και μεγάλη φορολογία. Μας κατηγορείτε ότι δε θέλουμε προσλήψεις στο δημόσιο. Εγώ δεν τάζω λαγούς με πετραχήλια” και πρόσθεσε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: “Αυτοί είστε. Η μετενσάρκωση όλων των δεινών που έφεραν τη χρεοκοπία.”

Χαρακτήρισε ψέμα ότι ζητά απο τους επενδυτές να μην επενδύσουν στη χώρα μας, όπως τον κατηγόρησε νωρίτερα ο Τσίπρας και υποσχέθηκε: “Θα διασφαλίζουμε χαμηλότερη φορολογία και οι εργοδότες θα προσέξουν τους εργαζόμενους τους, αυτή θα είναι η συμφωνία.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα