‘Μπούλινγκ’ Κατσίκη σε εκπρόσωπο μεταναστών μέσα στη Βουλή

‘Μπούλινγκ’ Κατσίκη σε εκπρόσωπο μεταναστών μέσα στη Βουλή
O βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης eurokinissi

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιτέθηκε φραστικά σε μέλος του Φόρουμ Μεταναστών γιατί άσκησε κριτική στις Αρχές. Έντονες αντιδράσεις κατά Κατσίκη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σε απόπειρα λογοκρισίας και τρομοκράτησης εκπροσώπου μεταναστών μέσα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που συζητούσε την Ετήσια Έκθεση Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας του 2016 επιδόθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

Το επεισόδιο προκλήθηκε όταν ο Σαμσιντίν Ιντρίσου, μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα ρατσιστικής βίας δεν καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά γιατί θεωρούν πως δεν υπάρχει δικαίωση. «Τα θύματα θεωρούν πως θα έχουν περισσότερα προβλήματα αν κάνουν μήνυση ή αν καταγγείλουν το περιστατικό» ανέφερε ο Σαμσιντίν Ιντρισού που κατάγεται από την Γκάνα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί μετανάστες οι οποίοι πιστεύουν πως θα τους κακομεταχειριστούν στην αστυνομία «ειδικά στα τμήματα της Ομόνοιας, του Αγίου Παντελεήμονα και στο Κέντρο της Αθήνας».

Οι αναφορές αυτές εξόργισαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ο οποίος άρχισε να κατηγορεί τον ομιλητή ότι «υβρίζει» τους Έλληνες. Κάλεσε, μάλιστα, και τους άλλους βουλευτές να αντιδράσουν και να λογοκρίνουν ουσιαστικά τον εκπρόσωπο του Φόρουμ Μεταναστών. «Να τον ευχαριστήσουμε που έθιξε όλους τους Έλληνες;» διερωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Η προκλητική συμπεριφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ έδωσε, μάλιστα, την αφορμή και στον χρυσαυγίτη βουλευτή, Γιάννη Αϊβατίδη, να ζητήσει από το προεδρείο να “ανακαλέσει στην τάξη” τον ομιλητή γιατί δεν του άρεσε η τοποθέτηση. Η πρόεδρος της επιτροπής Αφροδίτη Σταμπουλή επανέφερε όμως στην τάξη τον χρυσαυγίτη προασπίζοντας το δικαίωμα λόγου του εκπροσώπου των μεταναστών. Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κατσίκης αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος

Οι παριστάμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσαν τη συμπεριφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Ο Γιώργος Ψυχογιός μίλησε μάλιστα για απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης ανθρώπων και μάλιστα μέσα στη Βουλή. «Δεν συνάδει ούτε με τον κανονισμό ούτε με τη λειτουργία της επιτροπής» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Πίσω από την ταμπέλα του πατριώτη, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Εάν δεν καταλάβουμε όλοι, ότι η δημοκρατία μας και η προάσπιση της περνάει, πρωτίστως, μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορούμε ούτε σελίδα να γυρίσουμε ούτε να πάμε παρακάτω ούτε ως χώρα, ούτε ως άνθρωποι ούτε ως κοινωνία» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα