Στη Θεσσαλονίκη η Γεννηματά, ραντεβού με Μπουτάρη

Στη Θεσσαλονίκη η Γεννηματά, ραντεβού με Μπουτάρη
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα δει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα τη Δευτέρα. Το Κίνημα θα στηρίξει και πάλι Μπουτάρη στις δημοτικές, ανεξαρτήτως των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη αναμένεται να επαναβεβαιώσει η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψη της στη συμπρωτεύουσα τη Δευτέρα.

Η κ.Γεννηματά θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ θα έχει επίσης συναντήσεις με τον γυναικείο αγροτικό συνεταιρισμό παραδοσιακών προϊόντων Αγ. Αντωνίου, με την Ένωση αστυνομικών Θεσσαλονίκης και με την ολομέλεια της ΠΕΔΚΜ.

Το βράδυ της Δευτέρας η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Η στήριξη Τσίπρα στο Μπουτάρη είχε προκαλέσει συζητήσεις στο ΚΙΝΑΛ και τέθηκε επί τάπητος στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η Γεννηματά πάντως εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει ότι η στάση του ΚΙΝΑΛ δεν θα επηρεαστεί από τα “μικροκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ” και ότι θα στηριχθούν ενεργά όλα τα πρόσωπα που έχουν αναφορά στην κεντροαριστερά, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει απέναντί τους ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία από τη Χαριλάου Τρικούπη με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη ο οποίος φέρεται ως ένας από τους αυτοδιοικητικούς με τους οποίους φλερτάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σ αυτή τη συνομιλία επιβεβαιώθηκε ότι το ΚΙΝΑΛ θα τον στηρίξει ανεξάρτητα με την επιλογή που θα κάνουν σχετικά στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επιτελείο της Φ. Γεννηματά περιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει δίχτυα όπου μπορεί ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, κοιτάζοντας λχ προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα και προς τον δήμαρχο Λάρισας Απ. Καλογιάννη. “Τους μισούς υποψήφιους μας θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους μισούς η ΝΔ” σχολιάζει συνεργάτης της Φ. Γεννηματά που θεωρεί το γήπεδο των αυτοδιοικητικών εκλογών απολύτως προνομιακό για το ΚΙΝΑΛ και αποκρούει την άποψη ότι θα γίνουν στην πράξη προοδευτικές συγκλίσεις που θα επηρεάσουν το μετεκλογικό τοπίο, με το επιχείρημα ότι “‘άλλο οι τακτικισμοί και άλλο η πολιτική συνεννόηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα