Θεοδωράκης: Να φέρουμε κοντά μας την ΠΓΔΜ για να ανακόψουμε την Τουρκία

Θεοδωράκης: Να φέρουμε κοντά μας την ΠΓΔΜ για να ανακόψουμε την Τουρκία
Να φέρουμε κοντά μας την ΠΓΔΜ για να ανακόψουμε την Τουρκία δήλωσε ο Θεοδωράκης Eurokinissi

Τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας παρά τα τρωτά. Χαιρέτησε ως επιτυχία το erga omnes αλλά σημείωσε ότι η μακεδονική εθνότητα αποτελεί υποχώρηση. Ξεκαθάρισε ότι ζητεί πολιτική αλλαγή και δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ με το βλέμμα στην απόκρουση της τουρκικής επιρροής στα Βαλκάνια τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζοντας ότι το «ναι» στη συμφωνία και η βοήθεια στην πατρίδα δεν συνεπάγεται και στήριξη στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Το εθνικό δίλημμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Θα παραχωρήσουμε και άλλο έδαφος στην Τουρκία ή θα την ανακόψουμε; Η μόνη λύση είναι να φέρουμε τους γείτονές μας, πιο κοντά στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» είπε. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη αναβολή στην επίλυση του προβλήματος. «Το Ποτάμι δεν πιστεύει στη Δευτέρα πολιτική Παρουσία. Είμαστε αντίπαλοι με τον Τσίπρα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του αλλά η βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» επισήμανε και υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να σύρονται από τα συνθήματα της πλατείας.

Αναρωτήθηκε μάλιστα καρφώνοντας τη ΔΗΣΥ: “Είναι δυνατόν όλοι οι προοδευτικοί σε όλη την Ευρώπη Φιλελεύθεροι και Σοσιαλιστές να χαιρετίζουν με ενθουσιασμό τη συμφωνία και εμείς να αντιδρούμε;”

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε, ωστόσο, ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό έχει προβλήματα και χαρακτήρισε «τρωτό» την αναφορά σε μακεδονική γλώσσα και κυρίως σε μακεδονική εθνότητα. «Η γλώσσα θα ήταν καλύτερο να καταγραφεί ως «Μακεντόνσκι». Το σημαντικότερο είναι η εθνικότητα. Θα έπρεπε να επιμείνουμε στο πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας σκέτο. Αυτό είναι το τρωτό» είπε.

Απάντησε, όμως, και στην κριτική που του ασκείται ότι στηρίζει μεν τη συμφωνία αλλά υπερψηφίζει και την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της πολιτικής αλλαγής. «Σε αυτό τον αγώνα δεν θα είμαστε βολικοί για κανένα» πρόσθεσε.

Εξαπέλυσε, όμως, επίθεση στη ΝΔ και για την απομάκρυνσή της από την πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τόλμησε να πει τις αλήθειες που δεν θέλαμε να ακούσουμε. Τότε πολιτικά δεν ήμουν μαζί του αλλά στήριξα ως δημοσιογράφος την προσπάθειά του να πει την αλήθεια. Κανείς δεν τα θυμάται όλα αυτά στη ΝΔ;» διερωτήθηκε.

Εξέφρασε, ταυτόχρονα, την αντίρρησή του στην άσκηση πολιτικής μέσω συλλαλητηρίων. «Τα συλλαλητήρια μπορεί να οδηγήσουν σε τερατογενέσεις. Τον βούρκο πρέπει να τον αποξηράνουμε. Αυτοί που ανέχονται τη συνύπαρξή τους με τους φασίστες που φωνάζουν «ήρθε η ώρα του στρατού» πρέπει να απολογηθούν» είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε, όμως, και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «τυχοδιωκτική και επικίνδυνη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα