ΥΓΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Υγείας.

Γερμανία: Ήξεραν για τα κλαπέντα αντικαρκινικά στην Ελλάδα και επέτρεπαν την κυκλοφορία τους

Γερμανία: Ήξεραν για τα κλαπέντα αντικαρκινικά στην Ελλάδα και επέτρεπαν την κυκλοφορία τους

ΥΓΕΙΑ

Όπως μετέδωσε το ARD το υπουργείο Υγείας του Βρανδεμβούργου γνώριζε για την υπόθεση, με τον διακεκριμένο καθηγητή Φαρμακολογίας Μπέρντ Μιλμπάουερ να βλέπει παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της γερμανικής υπηρεσίας LAVG.

(AP Photo/Alvaro Barrientos)

Ένας κακός γάμος επηρεάζει την υγεία, όπως το κάπνισμα

ΥΓΕΙΑ

Ψυχολόγοι παρακολούθησαν 373 ζευγάρια, για 16 χρόνια και ανακάλυψαν πως τα ζευγάρια που διαφωνούν συχνά παρουσιάζουν προβλήματα στην υγεία τους, ανάλογα με αυτά του καπνίσματος και της χρήσης αλκοόλ. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα θέματα.

Νοσοκομείο

Βαδαλούκα: "Τα ιατρεία πόνου λειτουργούν σε 54 νοσοκομεία χάρη σε εθελοντές αναισθησιολόγους"

ΥΓΕΙΑ

"Ο νόμος του Αβραμόπουλου που θα ενίσχυε τα ιατρεία πόνο και την παρηγορική θεραπεία έχει μείνει στο ντουλάπι" καταγγέλλει στο Ραδιόφωνο 24/7 η αναπληρώτρια καθηγήτρια αναισθησιολογίας θεραπείας πόνου και παρηγορικής φροντίδας, Αθηνά Βαδαλούκα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης

ΙΣΑ: Η ομοιοπαθητική πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από ιατρούς

ΥΓΕΙΑ

Τη γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ για την άσκηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής από μη γιατρούς απορρίπτει με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υποστηρίζοντας πως "ανοίγει τον δρόμο για την ανεξέλεγκτη άσκηση της Ομοιοπαθητικής στο λυκόφως της νομιμότητας".

Πατέρας και γιος παίζουν στην παραλία με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Ποια ορμόνη δένει τον πατέρα με το παιδί

ΥΓΕΙΑ

Ολοένα περισσότερα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού δρα προστατευτικά - Ποια ορμόνη όμως συμβάλει στο δέσιμο πατέρα, παιδιού;

Τα περιεδρικά συρίγγια και τα αποστήματα αποτελούν επικίνδυνες παθήσεις. Πώς θεραπεύονται οριστικά;

Τα περιεδρικά συρίγγια και τα αποστήματα αποτελούν επικίνδυνες παθήσεις. Πώς θεραπεύονται οριστικά;

ΥΓΕΙΑ

Ο ασθενής που πάσχει από περιεδρικό απόστημα έχει χαρακτηριστικό, μόνιμο πόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, (ιδιαίτερο γνώρισμα η αίσθηση παλμού στην πάσχουσα περιοχή) αδυνατεί να καθίσει, πονάει κατά τη βάδιση και ο πόνος γίνεται εντονότερος με το βήχα ή το γέλιο.

Ποτά σε μπαρ

Μέτρον άριστον: Όσοι πίνουν λίγο αλκοόλ έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

ΥΓΕΙΑ

Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι τα ελαφριά επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους. Από εκεί και πέρα όμως, κάθε παραπάνω ποτηράκι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Εργαστηριακές δοκιμές

Υπό δοκιμή το πρώτο γενετικό τεστ σάλιου για τον καρκίνο του προστάτη

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η ανάπτυξη του πειραματικού γενετικού τεστ κατέστη εφικτή, καθώς οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν 63 νέες γονιδιακές παραλλαγές που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Εμβολιασμός κατά βακτιρίου μηνιγγίτιδας

Τζένη Κρεμαστινού: Γονείς και γιατροί να είναι "υποψιασμένοι" για τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας

ΥΓΕΙΑ

"Καμπανάκι" σε γονείς και γιατρούς κρούει η καθηγήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας Τζένη Κρεμαστινού, να μην υποτιμούν τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας, όπως τονίζει στο Ραδιόφωνο 24/7.

(AP Photo/Nick Ut)

Η Ελλάδα γίνεται προορισμός και για τους γιατρούς της

ΥΓΕΙΑ

Ο ετήσιος τζίρος του ιατρικού τουρισμού εκτιμάται πως θα φτάσει στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, έως το 2020, με την Ελλάδα να κινείται κατά τρόπο που θα της δώσει ένα αξιοπρεπές μερίδιο της "πίτας". Διαβάστε πώς θα γίνει αυτό.