Έρευνα 20/20: Φόβος ότι οι απαγορεύσεις θα μείνουν και μετά την πανδημία

Έρευνα 20/20: Φόβος ότι οι απαγορεύσεις θα μείνουν και μετά την πανδημία
Shutterstock

Το ενδεχόμενο οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν κατά την διάρκεια της καραντίνας να συνεχιστούν και μετά ανησυχεί τους πολίτες. Τι δηλώνουν στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7.

H συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, ανησυχεί ότι κάποιες από τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της καραντίνας θα συνεχιστούν και μετά την καταπολέμηση της πανδημίας, όπως καταδεικνύε το 11ο κύμα της έρευνας της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7, σχετικά με την πανδημία.

Μετά από έναν χρόνο λήψης περιοριστικών μέτρων, η αρχική αποδοχή που αυτά έτυχαν προκειμένου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έδειξε να μειώνεται αισθητά. Η κατά διαστήματα επιβολή περαιτέρω περιορισμών, όπως αυτός των συναθροίσεων κατά περιπτώσεις, άρχισε να θέτει και τον προβληματισμό της υποχώρησης της Δημοκρατίας και της περιστολής δικαιωμάτων με την πανδημία ως πρόσχημα.

Έτσι, έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του νέου κορονοϊού στην χώρα μας, 7 στους δέκα πολίτες (69,7%) ανησυχούν πως κάποιες από τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν σε αυτό το διάστημα, θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά την καταπολέμηση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, πως ανησυχεί δηλώνει το 44% των πολιτών και πως μάλλον ανησυχεί το 25,7%.

Στον αντίποδα, ότι δεν ανησυχεί αναφέρει το 12,9% και πως μάλλον δεν ανησυχεί το 16,3%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα