Γιατί χρειάζεται ψυχολόγο η Αθήνα;

Διαβάζεται σε 2'
Γιατί χρειάζεται ψυχολόγο η Αθήνα;
Sooc

Η Λουκία Αποστολίδη εξηγεί στον Σταύρο Διοκσουρίδη τι είναι η εκδήλωση “Is ti Me in The City”.

Ποιοι είμαστε τελικά μέσα στην πόλη που ζούμε; Ενεργοί πολίτες ή απλοί παρατηρητές; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να δώσει το τριήμερο «IS IT ME IN THE CITY», που διοργανώνει η ΕΥΤΟΠΙΑ (Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας & Έρευνας), με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Με κεντρικό σύμβολο τον καθρέφτη ως εργαλείο αυτογνωσίας, η διοργάνωση φέρνει σε διάλογο την επιστήμη και την τέχνη γύρω από την ανάγκη για ανθρώπινη σύνδεση και συνύπαρξη. Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, εικαστικοί και δημιουργοί θα φιλοτεχνήσουν ζωντανά έργα πάνω σε καθρέφτες, τα οποία στη συνέχεια θα πωληθούν για τη στήριξη ψυχοκοινωνικής δομής του Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, επιστήμονες ψυχικής υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών ανοίγουν τη συζήτηση για τη μοναξιά και την κοινότητα, ενώ την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η αυλαία πέφτει με performances και βιωματικά εργαστήρια.

Η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το «IS IT ME IN THE CITY»,

Explainer Podcast

Kάντε εγγραφή σε Spotify & Apple podcasts.

Info:

Πότε: 2–4 Οκτωβρίου 2026
Πού: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας)
Είσοδος: Ελεύθερη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα