Προελαύνει ο Τραμπ στις προκριματικές στη Βόρεια Καρολίνα. Νίκη και για Κλίντον

default image

Συμβολική νίκη για τον Τραμπ που αναδείχτηκε νικητής στην Βόρεια Καρολίνα η οποία και "υποδεικνύει" τον τελικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Ανάσα για τη Χίλαρι Κλίντον στη Νεβάδα, η οποία θα έχει πολύ πιο δύσκολη μάχη απέναντι στον Σάντερς

Σαββατοκύριακο αναμετρήσεων στα δύο στρατόπεδα, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, στην κούρσα για το χρίσμα που θα οδηγήσεις στις προεδρικές. Μεγάλος νικητής στη Βόρεια Καρολίνα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στο 99% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων λαμβάνει ποσοστό 32.5%, πολύ μπροστά από τον δεύτερο Marco Rubio (22,5%) και τον Ted Cruz (22.3%). Πρωτιά και για την Χίλαρι στη Νεβάδα, η οποία συγκεντρώνει με καταμετρημένο το 88% των ψήφων το 52,6%, έναντι 47,4% για τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Σε κάθε περίπτωση και στα δύο κόμματα η διαδρομή είναι ακόμη μακρά, ως την ανάδειξη του τελικού υποψηφίου. Από την άλλη, παραδοσιακά, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που αναδεικνύεται νικητής στη Βόρεια Καρολίνα, είναι και εκείνος που τελικά λαμβάνει το χρίσμα. Με εξαίρεση το 2012, από το 1980, κάθε Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος που έφτανε στις προεδρικές εκλογές για τον Λευκό Οίκο, είχε επικρατήσει στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Επιπλέον, ο Τραμπ μπορεί να επαίρεται πως παρά την αντιπαράθεση με τον Πάπα Φραγκίσκο, αλλά και τη συνέχιση των μισαλλόδοξων λογίδριων σε βάρος της μουσουλμανικής κοινότητας (αυτό το τελευταίο βέβαια ίσως να είναι υπέρ του σε υπερσυντηρητικά ακροατήρια) επικρατεί με μια διαφορά 10% των αντιπάλων του. Άλλωστε, ο πολυεκατομμυριούχος δεν δίστασε να τα βάλει και με τον Τζορτζ Μπους, τόσο για τα “ψέμματα” που όπως ανέφερε, είπε στον αμερικανικό λαό σχετικά με τον πόλεμο στο Ιρακ, αλλά και για την αδυναμία του να αποτρέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε ότι αφορά το στρατόπεδο της Κλίντον, πρόκειται για μια καθαρή νίκη, έπειτα από καιρό και σε μια εκστρατεία λαβωμένη από το σκάνδαλο των emails, που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε εκτεταμένη έρευνα του FBI. Η επικράτησή της αποδεικνύει πως διατηρεί το πλεονέκτημα στις ψήφους των διαφόρων μειονοτήτων.

Πηγή: CNN

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα