Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία – Επιβεβαίωση και από Ταραντίλη

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία – Επιβεβαίωση και από Ταραντίλη
Στιγμιότυπο από διαδικασία κατάταξης στρατευσίμων Eurokinissi

Μετά και από την τοποθέτηση του Χρήστου Ταραντίλη τη Δευτέρα, η αύξηση της στρατιωτικής θητείας είναι σχεδόν βέβαιη. Απέκλεισε υποχρεωτική στράτευση στα 18. Τι θα ισχύει.

Σχεδόν βέβαια θεωρείται πλέον η αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Σε σχετική ερώτηση που έγινε την Δευτέρα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη, μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: “Ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει πολλές για την ανάγκη ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων και η αύξηση της θητείας κινείται σ’ αυτήν την κατέθυνση. Δεν τίθεται όμως θέμα στράτευσης υποχρεωτικά στα 18 χρόνια”.

Αρα, λοιπόν, η στρατιωτική θητεία αναμένεται να αυξηθεί από τους 9 στους 12 μήνες χωρίς όμως να καθίσταται υποχρεωτική η στράτευση στα 18 χρόνια (κάτι που είχε ακουστεί τους προηγούμενους μήνες).

Αυτό που απομένει να δούμε είναι το πότε θα αποφασιστεί επισήμως η αύξηση της θητείας και πότε το μέτρο θα ανακοινωθεί με δεδομένο ότι χρειάζεται και προετοιμασία από τις ένοπλες δυνάμεις.

Οσοι δε έχουν προγραμματίσει να υπηρετήσουν τη θητεία τους στο άμεσο μέλλον καλό θα είναι μάθουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς το χρόνο αυτής έτσι ώστε να προγραμματίσουν και τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα