Έλληνας πιλότος καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο – “Τον έχω” ακούγεται να λέει

Έλληνας πιλότος καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο – “Τον έχω” ακούγεται να λέει

Βίντεο δείχνει Έλληνες πιλότους να αναχαιτίζουν τα τουρκικά F-16 που παρενόχλησαν το ελικόπτερο που επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τις αερομαχίες που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή 3/5 στο Αιγαίο, όταν τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν και το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στο βίντεο φαίνεται ευκρινώς τουρκικό F-16, το οποίο εγκλωβίστηκε στα σκοπευτικά ενός ελληνικού MIRAGE 2000-5. Παράλληλα ακούγεται ο Έλληνας πιλότος να ενημερώνει για την εξέλιξη. “Τον έχω” λέει χαρακτηριστικά καθώς είχε “κλειδώσει” το τουρκικό αεροσκάφος στο οπτικό του πεδίο.

Η συγκεκριμένη αερομαχία είναι μία από τις έξι που έλαβαν χώρα την Κυριακή, την ημέρα που παρενοχλήθηκε το ελικόπτερο που επέβαινε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία συνεχίζει να ανεβάζει κι άλλο την ένταση στο Αιγαίο, καθώς τουρκικά μαχητικά πραγματοποιήσαν χθες, Δευτέρα, και σήμερα Τρίτη νέες υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα