Η Τουρκία απέτυχε στον Έβρο, και στρέφεται στο Αιγαίο – Μπαράζ υπερπτήσεων

Η Τουρκία απέτυχε στον Έβρο, και στρέφεται στο Αιγαίο – Μπαράζ υπερπτήσεων
Τουρκικό F-16 ASSOCIATED PRESS

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο την Κυριακή. Πάνω από 200 από την αρχή της χρονιάς. Μαζικές μεταφορές μεταναστών στα τουρκικά παράλια.

Με ένα ακόμη μπαράζ υπερπτήσεων σε νησιά του Αιγαίου, η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί ψηλά το θερμόμετρο της έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Όπως αναφέρει το Militaire.gr, την Κυριακή ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από:  Λέσβο στα 13.000 πόδια, τις Βόρειες ακτές Χίου στα 6.000 πόδια, την Παναγιά 26.000 πόδια και τις Οινούσσες 26.000 πόδια

Αξίζει να σημειωθεί ότ από την αρχή του χρόνου, έχουν πραγματοποιηθεί 203 υπερπτήσεις, οι οποίες δεν σταματάνε ούτε εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Παράλληλα τα τελευταία 24ωρα, οι ελληνικές Αρχές αντιλήφθηκαν μαζικές μεταφορές μεταναστών με λεωφορεία στα τουρκικά παράλια ώστε να ξεκινήσουν μαζικά τέτοιες ενέργειες. Πρόκειται για μετανάστες που η τουρκική Στρατοχωροφυλακή απομάκρυνε από τον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ, μεταφέρθηκαν σε 14ημερη καραντίνα και αρκετοί εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στα τουρκικά παράλια με σκοπό να τους στείλουν στην Ελλάδα με σαπιοκάραβα.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, αυτοί είναι όσοι ολοκλήρωσαν την περίοδο καραντίνας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν πρόκειται για θετικούς ή αρνητικούς φορείς κορονοϊού.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι εγκαίρως ενήμερη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και κατ’ επέκταση έχουν ενημερωθεί αρμοδίως τόσο το Λιμενικό όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και η FRONTEX και λαμβάνονται ήδη μέτρα στο Αιγαίο, με πυκνές περιπολίες. Φυσικά ενήμερη είναι και η ΕΛ.ΑΣ. για την περίπτωση που τυχόν καταφέρει κάποιο τέτοιο σκάφος να προσεγγίσει ελληνικές ακτές, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα καραντίνας και σύλληψης βεβαίως των μεταναστών και των διακινητών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα