Απεργία των γιατρών την Τετάρτη

Εργαζόμενοι στα ακτινολογικά τμήματα των νοσοκομείων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την απόσυρση της τροποποίησης που αφορά τον τρόπο εγασίας τους, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
Εργαζόμενοι στα ακτινολογικά τμήματα των νοσοκομείων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την απόσυρση της τροποποίησης που αφορά τον τρόπο εγασίας τους, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς γιατρούς η Ελλάδα την Τετάρτη. Απεργία ενάντια στον εφαρμοστικό νόμο

Σε πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί στην Ελλάδα, την τετάρτη.

Αντιδρούν στην ψήφιση, την ίδια μέρα, του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, ο οποίος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.

"Μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης", σημειώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), "είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο".

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κάνει λόγο για "τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%".

Παράλληλα, στις 10.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, το υπάρχον κοινό επιστημονικό μέτωπο Γιατρών, Δικηγόρων και Μηχανικών, μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οργανώνουν στις έξι το απόγευμα, συλλαλητήριο και συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με το Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

"Ενωμένοι δίνουμε την απάντηση στα ισοπεδωτικά μέτρα του εφαρμοστικού νόμου, που υποβαθμίζουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και επιχειρούν να αφαιρέσουν από το γιατρό τον κυρίαρχο ρόλο του ως θεράποντα", αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Στην αυριανή κινητοποίηση και απεργία συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως 15:00, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ στις 13:30 προγραμματίζει διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, (Βασ. Σοφίας 2).

SHARE:

24Media Network