Γλασκώβη 2019: Ασημένιος ο Μπανιώτης στο ύψος

Γλασκώβη 2019: Ασημένιος ο Μπανιώτης στο ύψος

Ο Κώστας Μπανιώτης στα 32του χρόνια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος ολοκληρώνοντας τις προσπάθειες του στα 2.26μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Η δικαίωση για τον Κώστα Μπανιώτη ήρθε στον τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά από μία εξαιρετική προσπάθεια.

Ο 32χρονος άλτης πέρασε με την πρώτη τα 2,18μ., με τη δεύτερη τα 2,22μ. και την τρίτη τα 2,26μ. ένα ύψος που του έδωσε τελικά και το ασημένιο μετάλλιο.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τον Αντρέι Προτσένκο ο οποίος είχε ακριβώς τις ίδιες προσπάθειες. Αντίθετα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι ο οποίος επέστρεψε στα μεγάλα άλματα φτάνοντας μέχρι τα 2.32μ.

Ο Μπανιώτης στις δηλώσεις του στη μικτή ζώνη, έκανε γνωστό πως το φετινό είναι το τελευταίο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, στον οποίο κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Σε μία τέτοια διοργάνωση δε σε ενδιαφέρει τόσο η επίδοση,παρά η θέση. Στο Παρίσι πέρασα το 2,32 μ. και ήταν τέταρτος. Ήταν η τέταρτη συμμετοχή μου σε τελικό Ευρωπαϊκού και το πρώτο μου μετάλλιο. Η χαρά είναι διπλή για εμένα σήμερα γιατί ο φίλος μου Ταμπέρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το άξιζε, γιατί ήταν ο καλύτερος» είπε αρχικά ο αθλητής.

«Ήταν το πέμπτο και τελευταίο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ήθελα να το απολαύσω να το ζήσω. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε βήμα, βήμα. Η προπόνηση πήγε πολύ καλά φέτος, με προετοιμασίες που μου επέτρεψαν να δουλέψω σωστά. Μπορέσαμε με ηρεμία και συγκέντρωση να πετύχουμε την κορύφωση σε αυτό το Πρωτάθλημα» συμπλήρωσε.

Η τελική κατάταξη:

  1. Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) 2.32μ.
  2. Κώστας Μπανιώτης (Ελλλάδα) 2.26μ.
  3. Αντρέι Προτσένκο (Ουκρανία) 2,26μ.
  4. Κρις Μπέικερ (Μ. Βρετανία) 2.22 μ.
  5. Τίχομιρ Ιβανόφ (Βουλγαρία) 2.22μ.
  6. Σιλβέστερ Μπεντνάρεκ (Πολωνία) 2.22μ.
  7. Φαλκ Βεντριχ (Γερμανία) 2.18μ.
  8. Ματέους Πρζύμπιλκο (Γερμανία) 2.18μ.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο συνεχάρη τον Έλληνα πρωταθλητή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Πηγή: 

Sport24.gr

SHARE: