ΚΟΕ: “Αποκλειστικό δικαίωμα των ομοσπονδιακών προπονητών η στελέχωση των εθνικών ομάδων”

ΚΟΕ: “Αποκλειστικό δικαίωμα των ομοσπονδιακών προπονητών η στελέχωση των εθνικών ομάδων”
Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Πρόεδρος της ΚΟΕ Eurokinissi

Με αφορμή το εξώδικο που απέστειλε η Ανθή Μυλωνάκη κατά πρώην αθλήτριας, ότι μεσολάβησε πολιτικό πρόσωπο ώστε να επιλεγεί στην εθνική υδατοσφαίρησης, η ΚΟΕ τόνισε ότι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές και μόνο έχουν δικαίωμα για την στελέχωση των εθνικών ομάδων.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδια Ελλαδος, με αφορμή εξώδικο που απέστειλε η Ανθή Μυλωνάκη κατά πρώην αθλήτριας, ότι η “ασημένια” Ολυμπιονίκης της Αθήνας επελέγει στην εθνική υδατοσφαίρισης μετά από μεσολάβηση πολιτικού προσώπου, τόνισε, σύμφωνα με το SPORT 24, πως οι Ομοσπονδιακοί προπονητές έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα για την στελέχωση των εθνικών ομάδων.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

Σχετικά με το από 22/2/2021 εξώδικο της πρώην διεθνούς αθλήτριας υδατοσφαίρισης Ανθής Μυλωνάκη, κατά πρώην αθλήτριας, που κοινοποιήθηκε και στην ΚΟΕ στις 24/2/2021, η Ομοσπονδία διευκρινίζει, τα εξής:

Η επιλογή των αθλητών/τριών για τη στελέχωση των Εθνικών Ομάδων της ΚΟΕ, είναι πάντοτε αποκλειστικό δικαίωμα και ευθύνη των αρμόδιων για κάθε Εθνική Ομάδα ομοσπονδιακών προπονητών.

Το ίδιο ίσχυε φυσικά και απαρέκλιτα και με την επιλογή των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, όπου και κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο.

Μεταξύ των αθλητριών αυτών που επιλέγησαν, ήταν και η τερματοφύλακας του ΝΟ Βουλιαγμένης Ανθή Μυλωνάκη, η οποία και υπήρξε, κατά γενική ομολογία, μία από τις δύο κορυφαίες τερματοφύλακες υδατοσφαίρισης, εκείνη την εποχή, κατακτώντας μάλιστα τότε πολλές διεθνείς διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας και το σωματείο της.

Συνεπώς, κάθε άλλος ισχυρισμός ότι … δήθεν, για την κλήση της στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης, μεσολάβησε πολιτικό πρόσωπο, είναι πλήρως αναληθές και στερείται κάθε σοβαρότητας.

Διευκρινίζεται τέλος πως, ουδεμία περί αυτού καταγγελία, υπήρξε και εγένετο στην ΚΟΕ“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version