Τσιτσιπάς – Αλιασίμ 0-2: Λύγισε από τον ανώτερο Καναδό ο Στέφανος

Τσιτσιπάς – Αλιασίμ 0-2: Λύγισε από τον ανώτερο Καναδό ο Στέφανος
Τσιτσιπάς ap

Ο Οζέρ Αλιασίμ νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-0 σετ (4-6, 2-6) στον τελικό του Rotterdam Open και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, μετά από οκτώ χαμένους τελικούς, ενώ ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο τουρνουά ATP 500 της καριέρας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Οζέρ Αλιασίμ με 2-0 σετ (4-6, 2-6) στον τελικό του Rotterdam Open, με τον 21χρονο Καναδό τενίστα (Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης) να κατακτά το πρώτο τουρνουά της καριέρας του και τον Έλληνα τενίστα να χάνει τον όγδοο του τελικό σε τουρνουά ATP 500.

Ο Αλιασίμ ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, απέφυγε τα λάθη σε σχέση με τον Τσιτσιπά, ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι των στατιστικών και δικαίως κατέκτησε τον τίτλο.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε πολύ καλά για τον Τσιτσιπά, καθώς ο Αλιασίμ έκανε break στο πρώτο του σερβίς (0-1) και κράτησε το σερβίς του μέχρι και το τέλος του πρώτου σετ, επικρατώντας με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς είχε περασμένα μόλις το 50% των πρώτων του σερβίς, ενώ στα δεύτερα service points είχε μόλις 6/16 στο πρώτο του σετ. Ο Αλιασίμ απείλησε να του κάνει break και στο πέμπτο game, φτάνοντας το σκορ στο 30-40, όμως ο Τσιτσιπάς ισοφάριζε σβήνοντας το break point και στη συνέχεια κατέκτησε το πλεονέκτημα και ακολούθως το σετ.

Στα τελευταία δύο service game του Αλιασίμ, ο Τσιτσιπάς δεν σημείωσε ούτε ένα πόντο, με τον Καναδό να κατακτά το σετ, κλείνοντας το παιχνίδι με άσο.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον 21χρονο Καναδό τενίστα να κάνει break στο πρώτο σερβίς του Τσιτσιπά. Μάλιστα ο Αλιασίμ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου ούτε στο δεύτερο σετ από τον Τσιτσιπά στο σερβίς του, καθώς το καλύτερο που πέτυχε ο Έλληνας τενίστας ήταν να φτάσει το σκορ στο 40-40 στο δεύτερο game. Ο Αλιασίμ έκανε και δεύτερο break στο σερβίς του Τσιτσιπά, κάνοντας το 4-1 κάτι που τον έφερε ακόμα πιο κοντά στον πρώτο του τίτλο.

Σύμφωνα με το SPORT 24 οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το τέλος του πρώτου σετ, με τον Αλιασίμ να το κατακτά με 6-2.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα