Τζόκοβιτς: Κίνδυνος ποινής φυλάκισης ενός έτους αν προκύψει λάθος στην αίτηση εισόδου στην Αυστραλία

Τζόκοβιτς: Κίνδυνος ποινής φυλάκισης ενός έτους αν προκύψει λάθος στην αίτηση εισόδου στην Αυστραλία
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς AP Photo/Tim Ireland

Τα μπλεξίματα του Νόβακ Τζόκοβιτς με τα λάθη στην αίτηση εισόδου στην Αυστραλία ενδέχεται να του επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δικαιώθηκε δικαστικά για την υπόθεση της ακύρωσης της βίζας του στην Αυστραλία, όμως τα μπλεξίματά του δεν έχουν τελειωμό, μιας και τις τελευταίες ώρες προέκυψε ακόμα ένα ζήτημα στην αίτηση που υπέβαλλε για την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, ο Σέρβος τενίστας συμπλήρωσε ότι δεν είχε κάνει κάποιο ταξίδι 14 ημέρες πριν φτάσει στη Μελβούρνη, κάτι που ίσως να μην ισχύει, με συνέπεια να κινδυνεύει με κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και σε ποινή φυλάκισης για ένα χρόνο.

Το έγγραφο που συμπλήρωσε το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τένις προειδοποιεί ότι “το να δώσετε λάθος πληροφορίες είναι σοβαρό. Μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις”. Στην ιστοσελίδα του, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας αναφέρει ότι “οι ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες” προς την κυβέρνηση συνιστούν “σοβαρό αδίκημα” και ότι “σε περίπτωση καταδίκης, η μέγιστη ποινή είναι φυλάκιση 12 μηνών”.

Ο Τζόκοβιτς δήλωσε στην ένορκη κατάθεσή του στο δικαστήριο ότι ταξίδευε από την Ισπανία στην Αυστραλία μέσω Ντουμπάι στις 4 και 5 Ιανουαρίου και ότι τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στην ιβηρική χώρα. Παρ’ όλα αυτά, φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media τον εμφανίζουν στο Βελιγράδι στις 25 και 26 Δεκεμβρίου. Μεταξύ αυτών μία φωτογραφία με τον παίκτη του χάντμπολ Πέταρ Τζόρτζιτς, καθώς και ένα video που τον δείχνει να παίζει τένις στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας.

Αν όντως τα πλάνα τραβήχτηκαν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (και δεν απαθανατίστηκαν νωρίτερα, αλλά δημοσιεύτηκαν τότε), προκύπτει ένα ταξίδι στην πατρίδα του που δεν δηλώθηκε στη φόρμα. Βάσει των όσων δήλωσε, θα έπρεπε να βρίσκεται στην Ισπανία από το μεσημέρι της 22ας Δεκεμβρίου μέχρι την αναχώρησή του.

Ο Τζόκοβιτς ισχυρίστηκε στις αρμόδιες αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου ότι η Tennis Australia συμπλήρωσε την αίτηση εκ μέρους του, ωστόσο ο υπάλληλος που αρχικά ακύρωσε τη βίζα του 34χρονου τενίστα σημείωσε ότι η ομοσπονδία τένις της χώρας διευκόλυνε τη διαδικασία με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Τζόκοβιτς.

Προς το παρόν, όλα είναι ρευστά με το στάτους του 20 φορές κατόχου grand slam και 9 φορές του αυστραλιανού όπεν, παρότι συνεχίζει την προετοιμασία του για το φετινό τουρνουά. Ο υπουργός μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, θα αποφασίσει την Τετάρτη τελικά αν θα προβεί σε νέα ακύρωση της βίζας του Σέρβου, ζητώντας περισσότερο χρόνο για να μελετήσει την υπόθεση, ύστερα και από τα νέα δεδομένα που προκύπτουν διαρκώς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα