Citroen C3: στη γραμμή πυρός

Citroen C3: στη γραμμή πυρός

Το Citroen C3 παραμένει στη γραμμή πυρός της εταιρείας με σήμα τον «λοχία».

Η «σημαία» της Citroen, το εμβληματικό μοντέλο της γαλλικής μάρκας, που έχει φθάσει τα 4 εκατ. πωλήσεις από το 2002 που έκανε την εμφάνισή του, το Citroen C3 παραμένει στη γραμμή πυρός της εταιρείας με σήμα τον «λοχία».

Η 3η γενιά του γαλλικού supermini, διακρίνεται για την κομψότητα, τη σύγχρονη τεχνολογία και την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες. Οσον αφορά το στυλ, κάλλιστα το μοντέλο μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε.. πασαρέλα, με τα χαρακτηριστικά λεπτά φώτα LED ημέρας, τα μαύρα προστατευτικά σε φτερά και μαρσπιέ, αλλά και τα airbumps στις πόρτες, που το κάνουν να ξεχωρίζει στον δρόμο, ως μια εκκεντρική πρόταση. Ένα ακόμη στοιχείο που ενδυναμώνει την εικόνα του, είναι η δυνατότητα συνδυασμού 9 χρωμάτων με 3 επιπλέον χρωματικές επιλογές για την οροφή, δημιουργώντας 36 συνολικά παραλλαγές διχρωμίας. Όλα αυτά, δημιουργούν καταστάσεις εξατομίκευσης, ώστε ο κάθε οδηγός να αισθάνεται ότι οδηγεί το δικό του, διαφορετικό C3.

Φρέσκο και στην καμπίνα, με τη διχρωμία να κάνει την εμφάνισή της σε πολλές λεπτομέρειες. Προσεγμένες οι ταπετσαρίες και τα πλαστικά, ορατότητα που θυμίζει ψηλότερο αυτοκίνητο και εργονομία, που τη χρειάζεσαι. Τέσσερις ενήλικες, αλλά και πέμπτος κανονικών διαστάσεων, μεταφέρονται με ασφάλεια, ενώ τα 300 λίτρα όγκου στο πορτ-μπαγκάζ, είναι υπερ-αρκετά για μεταφορά αποσκευών, σε ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

NOUVELLE C3 2016 NOUVELLE C3 2016

Η οθόνη αφής 7 ιντσών, με σύστημα πλοήγησης 3D, Bluetooth, λειτουργία Mirrorscreen, θύρα USB και κάμερα οπισθοπορείας, κάνει κι αυτή τη διαφορά της, τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, μέσω της οποίας χειρίζεσαι το ηχοσύστημα, τον κλιματισμό, τα συνδεδεμένα smartphones και το σύστημα infotainment.

Οσον αφορά στα μοτέρ, το Citroen C3 διαθέτει κινητήρες βενζίνης PureTech 1.2 lt ατμοσφαιρικός, με απόδοση 82 και με turbo 110 ίππων, αλλά και πετρελαίου BlueHDi 1.5 lt σε δύο εκδόσεις, 100 ίππων. Είναι σύγχρονης, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6.2, αποδοτικοί και οικονομικοί σε κατανάλωση.

Το τεχνολογικό παλμαρέ του νέου C3 περιλαμβάνει από τη βασική κιόλας έκδοση συστήματα που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, όπως η προειδοποίηση του οδηγού για ακούσια αλλαγή λωρίδας (AFIL), η αυτόματη προσαρμογή ταχύτητας (Intelligent Speed Adaption), η ειδοποίηση ξεκούρασης του οδηγού (Coffee Break Alert), η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Speed Limit Information) και η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Assist).

Ιδιαίτερα αξιόλογος, δε, είναι και ο κατάλογος του εξοπλισμού, που διαθέτει μεταξύ των οποίων αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων και αυτόματο κλιματισμό.

NOUVELLE C3 2016 NOUVELLE C3 2016

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ORIGINS

Στο εναρκτήριο έτος του εορτασμού των 100 χρόνων της, η Citroen παρουσιάζει μία αποκλειστική σειρά συλλεκτικών εκδόσεων για 6 μοντέλα της γκάμας της : C1, C3, C3 Aircross Compact SUV, Νέο C4 Cactus Hatchback, C-Elysée και C4/Grand C4 SpaceTourer. Οι ειδικές αυτές εκδόσεις λανσαρίστηκαν το 2019, αποτίνοντας φόρο τιμής στα 100 χρόνια τόλμης και καινοτομίας της μάρκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα