Βίντεο. Ένα Dacia 6X6 για όλες τις δουλειές. Ακόμη και αγροτικές...

Βίντεο. Ένα Dacia 6X6 για όλες τις δουλειές. Ακόμη και αγροτικές...

Το θέμα έρχεται από τη Ρουμανία, όπου κινείται το Dacia με τους 6 τροχούς. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απασχόλησε το ειδησεογραφικό δελτίο τηλεοπτικού καναλιού της χώρας.

Η Mercedes δεν πρόκειται να κατασκευάσει πολλά μοντέλα της G63 AMG 6x6. Και τούτο, γιατί το κοινό για το οποίο προορίζεται το συγκεκριμένο όχημα, είναι αυστηρά περιορισμένο. 

Όμως, έρχεται ένα μίζερο Dacia 25ετίας (και βάλε), να βάλει τους Γερμανούς στη ...θέση τους, με τους έξι τροχούς που διαθέτει.

Από όσα γνωρίζουμε, η ρουμάνικη φίρμα (θυγατρική της Renault, σήμερα) δεν κατασκευάσε ποτέ μοντέλο 6Χ6. Όσο για αυτό που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο βίντεο, συνδυάζει το αγροτικό μηχάνημα με το επιβατικό όχημα.

Το Dacia 1300 ήταν ένα τετραθέσιο σεντάν. κατασκευάσθηκε από το 1969 έως και το 2004 και διέθετε κινητήρα 1.3 λ.. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, το συγκεκριμένο όχημα διέθετε το αμάξωμα του Dacia 1300 το οποίο είχε τοποθετηθεί επάνω σε πλατφόρμα του Aro 240. Aυτός, ίσως, είναι και ο λόγος που το αμάξωμα είναι αρκετά υπερυψωμένοα από το έδαφος.

Συγχρόνως είναι πολύ πιθανό, κάτω από το καπό του οχήματος να μην υπάρχει ο αδύναμος κινητήρας των 1.300 κ.ε., αλλά ένα μοτέρ 2.5 λίτρων. Ενώ λεγαται ότι η δεξαμενή καυσίμου είναι 100 λίτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Dacia 6X6

SHARE: