Mazda MX5 GT

Mazda MX5 GT

Το ΜΧ5 GT των 275 ίππων θα πάρει μέρος στο εφετινό βρετανικό πρωτάθλημα Britcar MSA

Το Mazda MX5 GT ζυγίζει 850 κιλά και τροφοδοτείται από τον γνωστό κινητήρα 2.0 λίτρων της γιαπωνέζικης φίρμας ο οποίος έχει δεχτεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις αποδίδοντας πλέον 275 άλογα. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων που διαθέτει paddles για την αλλαγή ταχυτήτων στο τιμόνι.από ένα τροποποιημένο κινητήρα που παράγει 275bhp που συνδυάζεται με μια ταχύτητα έξι διαδοχική μετάδοση αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Εκτός από το νέο κιβώτιο ταχυτήτων του MX5 GT, Mazda χρησιμοποιείται επίσης τις πόρτες ίνες άνθρακα και πολυανθρακικό παράθυρα. Το πρόγραμμα εξοικονόμησης βάρους και την επιπλέον δύναμη αποτέλεσμα σε ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία των επιδόσεων για ένα MX5.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, το Mazda MX5 GT θα επιταχύνει από 0 στα 96 χλμ. / ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα και θα φτάνει την τελική ταχύτητα των 257 χλμ. / ώρα.

Την υπογραφή των βελτιώσεων στο αυτοκίνητο υπογράφει η γνωστή εταιρία Jota η οποία χρειάσθηκε περισσότερες από 400 ώρες για την κατασκευή του κελύφους του MX5 της Mazda GT. Το οποίο είναι πλέον 17 φορές ισχυρότερο από αυτό που απαιτεί η FIA.

Το Mazda MX5 GT διαθέτει ένα νέα ανάρτηση, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος χαμηλότερα, ενώ το αμάξωμα είναι βαμμένο σε ένα δυναμικό πράσινο μεταλλικό χρώμα.

Το Mazda MX5 GT διαθέτει επίσης όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται από τη FIA για αυτού του είδους αγώνες αντοχής. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων roll cage, αγωνιστικά καθίσματα τύπου μπάκετ από την Sparco, εξωτερικό ηλεκτρικό διακόπτη cut-off και πυροσβεστήρα. Επίσης υπάρχει νέο κάλυμμα του καπό, αγωνιστικού τύπου τιμόνι και νέες ζάντες.SHARE:

24Media Network