Τέλος εποχής για το Fiat Punto

Το συγκεκριμένο FIAT Punto παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 στην έδρα της FIAT στο Τορίνο της Ιταλίας.
Το συγκεκριμένο FIAT Punto παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 στην έδρα της FIAT στο Τορίνο της Ιταλίας. ASSOCIATED PRESS

Μετά από 25χρόνια από αρχικό λανσάρισμα του μοντέλου και μετά από 13 χρόνια από την τελευταία του γενιά το ιταλικό σουπερμίνι κλείνει τον κύκλο του καθώς προς ώρας δεν προβλέπεται αντικαταστάτης.

Μετά από 25 χρόνια στην παραγωγή και κάτι παραπάνω από 9.000.000 μονάδες το FIAT Punto περνά στην ιστορία, αφού το τελευταίο μοντέλο βρήκε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Melfi.

Το Fiat Punto παρουσιάστηκε το 1993, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λονδίνου προκειμένου να διαδεχθεί το Uno. Η τελευταία γενιά του αυτοκινήτου παρουσιάστηκε το 2005 με την ονομασία Grande Punto με το ανανεωμένο Punto Evo να κάνει την εμφάνισή του το 2009. Η δεύτερη και τελευταία ανανέωση του μοντέλου πραγματοποιήθηκε το 2012, με τη Fiat να επιστρέφει τότε στην αρχική ονομασία Punto.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του ομίλου FCA, το ιταλικό σούπερ μίνι, που φέτος ολοκληρώνει 13 χρόνια εμπορικού βίου, δεν προβλέπεται να αντικατασταθεί, με την FIAT να ρίχνει το βάρος της στο "500" και στις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του δημοφιλούς μικρού.

ADVERTISING
SHARE:

24Media Network