Χατζηγιάννης: 'Να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν'

Χατζηγιάννης: 'Να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν'

Παρών στο Διοικητικό Εφετείο ήταν σήμερα ο Μιχ. Χατζηγιάννης, όπου συζητήθηκε η υπόθεση του προστίμου, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί

Στο Διοικητικό Εφετείο βρέθηκε σήμερα ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος θέλησε να καταθέσει για την υπόθεση των εμβασμάτων που φέρεται να  μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατ ευρώ.

"Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν", είπε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κατά τη συζήτηση του δικαστηρίου, τα μέλη του οποίου δέχθηκαν να ακούσουν τον τραγουδιστή, παρότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

"Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει εικοσαετή καλλιτεχνική θητεία, εργάζεται από 18 ετών και το διάστημα από το 2000 έως το 2010 έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκ. ευρώ" ανέφερε στο δικαστήριο η πληρεξούσιος δικηγόρος του, Ευαγγ. Μάντζιου, επισημαίνοντας ότι ο τραγουδιστής μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του το ποσό των 5,3 εκ. ευρώ, τα οποία ήταν φορολογημένα και νόμιμα καθώς και ότι από τον καλλιτέχνη ζουν περισσότερες από 100 οικογένειες.

Μαζί με το Μιχ. Χατζηγιάννη στη δικαστική αίθουσα ήταν ο λογιστής του, ο οποίος προσκόμισε σωρεία αποδεικτικών στοιχείων και παραστατικών, προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα ακύρωσης κατά του προστίμου που του έχει επιβληθεί από τη διοικητική Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αφορά εμβάσματα που φαίνεται να μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατ ευρώ και για τα οποία οι ελληνικές φορολογικές αρχές του επέβαλαν πρόστιμο που υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Για τα επίμαχα εμβάσματα, η Ευαγγ. Μάντζιου είπε πως ο εντολέας της έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καταβάλλοντας το ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣτΕ: Να φορολογηθούν τα εισοδήματα του Μιχ. Χατζηγιάννη

Η απάντηση Χατζηγιάννη για τη Φεράρι

SHARE:

24Media Network