H Μπρίντνεϊ Σπίαρς δεν είναι πια σκλάβα κανενός

H Μπρίντνεϊ Σπίαρς δεν είναι πια σκλάβα κανενός
Τα ξημερώματα δικαστήριο του Λος Άντζελες απάλλαξε την Μπρίτνεϊ Σπίαρς από τον πατέρα της, Τζέιμι. AP Photo

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι από σήμερα ελεύθερος άνθρωπος! Απαλλάχθηκε από το καθεστώς κηδεμονίας του πατέρα της, Τζέιμι, το οποίο η ίδια είχε χαρακτηρίσει ως ομηρία. Το δικαστήριο όρισε προσωρινό αντικαταστάτη, μέχρι την πρόσληψη του νέου διαχειριστή περιουσίας, όταν γίνει ο επίσημος τερματισμός.

Έπειτα από 13 χρόνια που ο Τζέιμι Σπίαρς έλεγχε ό,τι αφορούσε την πάλαι ποτέ “πριγκίπισσα της pop” (από τα πλακάκια που είχε το μπάνιο του σπιτιού της έως το πού θα εμφανιζόταν, την όποια συναναστροφή με τα media, αν θα έκανε παιδιά, πόσα από τα χρήματα της -60 εκατομμύρια δολάρια- θα μπορούσε να ξοδεύει κάθε εβδομάδα και πού κλπ), η Μπρίτνεϊ Σπιαρς είναι από σήμερα ελεύθερη. Δηλαδή, απαλλάχθηκε από την ομηρία του πατέρα της, κάτι που διεκδικούσε τον τελευταίο χρόνο.

Στα μέσα Ιουλίου προσέλαβε τον δικηγόρο που η ίδια ήθελε (και όχι εκείνον που διάλεγε και πλήρωνε -με τα χρήματα της- ο πατέρας της). Ακολούθησε η κατάθεση μήνυσης εναντίον του ορισμένου, από δικαστήριο κηδεμόνα και διαχειριστή της περιουσίας της (του Τζέιμι Σπιρς) και σιγά σιγά άρχισε να απολαμβάνει ελευθερίες. Όπως; Οδήγησε για πρώτη φορά το αυτοκίνητο της και αρραβωνιάστηκε τον επί σειρά ετών σύντροφο της.

Στο μεσοδιάστημα έγινε γνωστό πόσα χρήματα κέρδισαν εκείνοι που της στέρησαν την ελευθερία, ενώ παρουσιάστηκε και ενώπιον δικαστή -για πρώτη φορά- προκειμένου να περιγράψει η ίδια το καθεστώς στο οποίο ζούσε, από όταν κατέρρευσε και νοσηλεύτηκε το 2008.

Η τέταρτη απόπειρα απαλλαγής από την ομηρία της ακολούθησε της ανακοίνωσης του πατέρα της πως διατίθεται να παραιτηθεί, εφόσον πάρει σχετική αποζημίωση (την όρισε στα 2.000.000 δολάρια). Τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) δικαστής του Λος Άντζελες προχώρησε σε αναστολή της απόφασης που ήθελε τον Τζέιμι Σπιρς να είναι ο κηδεμόνας της 39χρονης τραγουδίστριας (έκρινε πως δεν ήταν προς το συμφέρον της σταρ της ποπ) , η οποία ειρήσθω εν παρόδω σταμάτησε να εμφανίζεται σε σκηνές από το 2018, γιατί δεν ήθελε να βγάλει άλλα χρήματα ο πατέρας της από εκείνη. Ο δικαστής όρισε προσωρινό αντικαταστάτη, για τη διαχείριση της περιουσίας της (αίτημα που κατέθεσε και η ίδια, καθώς δεν ζήτησε ποτέ να είναι εκείνη υπεύθυνη για τα πάντα -απαιτούσε να απομακρυνθεί ο πατέρας της). Λέγεται Τζον Ζέιμπελ και είναι πιστοποιημένος λογιστής. Τον διάλεξε δε, η ομάδα της Σπίαρς. Στις 12/11 θα υπάρξει άλλη ακρόαση στο δικαστήριο, για να συζητηθεί το τέλος της κηδεμονίας. Έως τότε ο Τζέιμι θα πρέπει να παραδώσει όλα τα οικονομικά αρχεία στον αντικαταστάτη του. Αν διαπιστωθεί πως έγιναν παραβάσεις, θα αντιμετωπίσει σχετικές κατηγορίες.

Στην αρχή της εκδίκασης, ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ, Μάθιου Ρόζενγκαρντ περιέγραψε τον Τζέιμι ως “σκληρό, τοξικό και βίαιο άνθρωπο”, προσθέτοντας πως η πελάτης του θέλει να απομακρυνθεί “σήμερα. Αξίζει να ξυπνήσει αύριο, χωρίς τον πατέρα της ως κηδεμόνα της. Είναι αυτό που θέλει η πελάτισσα μου, αυτό που χρειάζεται και αυτό που αξίζει”.

Κατηγόρησε τον Τζέιμι ως υπεύθυνο για τις ηχογραφήσεις που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούσαν τη ψυχική κατάσταση της Μπρίτνεϊ. “Μάθαμε πως έκανε κάτι το ακατανόητο. Έδωσε εντολή στην ομάδα φύλαξης της κόρης του, την οποία πλήρωνε η πελάτισσα μου, να εγκαταστήσει μηχάνημα ηχογράφησης στο δωμάτιο της”. Ο δικηγόρος της Σπίαρς τόνισε και ότι καταλυτικό ρόλο, ως προς την εξέλιξη της ιστορίας έπαιξε το κίνημα #freeBritney.

Λίγο μετά την απόφαση, η Σπίαρς επανενεργοποίησε το λογαριασμό που έχει στο Instagram και έκανε το ποστ που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα