Η Κιμ Καρντάσιαν και άλλοι διάσημοι μποϊκοτάρουν Instagram και Facebook

Η Κιμ Καρντάσιαν και άλλοι διάσημοι μποϊκοτάρουν Instagram και Facebook

Μεγάλες διασημότητες, ανάμεσα τους η Κιμ Καρντάσιαν, η Κέτι Πέρι και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, "παγώνουν" τους λογαριασμούς τους σε Instagram και Facebook για 24 ώρες. Διαβάστε γιατί.

Η Κιμ Καρντάσιαν, που έχει ένα από τα πιο δημοφιλή προφίλ στο Instagram παγκοσμίως, δήλωσε ότι θα ταχθεί στο πλευρό και άλλων διασημοτήτων συμμετέχοντας στην εκστρατεία “StopHateForProfit, ενάντια στη διάδοση μίσους, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης,” παγώνοντας” σήμερα, Τετάρτη, τους λογαριασμούς της για 24 ώρες.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Τζένιφερ Λόρενς, ο Ορλάντο Μπλουμ καιη Κέιτι Πέρι είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν λάβει μέρος στην εν λόγω εκστρατεία.

“Λατρεύω το ότι μπορώ να έρχομαι σε άμεση επαφή με όλους εσάς μέσω του Instagram και του Facebook, ωστόσο δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλή όσο αυτές οι πλατφόρμες εξακολουθούν να επιτρέπουν τη διάδοση μίσους, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης”, έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν σε δημοσίευση που κοινοποίησε σε διάφορα σόσιαλ μίντια την Τρίτη.

“Η παραπληροφόρηση έχει σοβαρό αντίκτυπο στις εκλογές μας και υπονομεύει τη δημοκρατία”, συμπλήρωσε.

“Μου αρέσει να μοιράζομαι τη μουσική και τη ζωή μου με όλους εσάς στο Instagram και το Facebook, αλλά δεν μπορώ να μείνω άπραγη βλέποντας τις πλατφόρμες να μην κάνουν τίποτα για να σταματήσουν ομάδες που διαδίδουν λόγια μίσους και ψέματα. Θα “παγώσω” τους λογαριασμούς μου σε Facebook και Instagram την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου για να τους πω #StopHateForProfit. Θα με ακολουθήσετε;”, έγραψε η Κάτι Πέρι σε δημοσίευσή της στο Instagram.

Οι διοργανωτές της καμπάνιας #StopHateforProfit, που ξεκίνησε τον Ιούνιο, κατηγορούν το Facebook και το Instagram ότι δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση. Η ομάδα έχει εστιάσει στο Facebook, το οποίο κατέχει επίσης το Instagram και το WhatsApp και πέρυσι προσέλκυσε διαφημιστικά έσοδα περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα