Δημήτρης Κουτσούμπας στο NEWS 24/7: Η Σοσιαλδημοκρατία είναι αμαρτωλή – Το “αυτοί είστε” μίλησε στον λαό

Δημήτρης Κουτσούμπας στο NEWS 24/7: Η Σοσιαλδημοκρατία είναι αμαρτωλή – Το “αυτοί είστε” μίλησε στον λαό
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά στο NEWS 24/7 λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Τι αναφέρει για το ναυάγιο στην Πύλο, τα διλήμματα της κάλπης και τις μάχες της επόμενης ημέρας. "Παντοδύναμη δεν είναι καμία κυβέρνηση όσο δυναμώνει το λαϊκό κίνημα", το μήνυμά του. Πώς βγήκε το "αυτοί είστε".

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των εκλογών της 25ης Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας υποδέχεται το NEWS 24/7 στα γραφεία του κόμματος.

Εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει στη διαχείριση του μεταναστευτικού, με αφορμή το νέα τραγικό δυστύχημα ανοιχτά της Πύλου και ειδικά με τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Όπως λέει, το βασικότερο ζήτημα είναι και εδώ ταξικό, ενώ κάποιοι θυμούνται τον ανθρωπισμό μόνο όταν συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες.

Τονίζει πως ο αριστερός άνθρωπος που κάποτε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκβιαστεί και πως το δίλημμα είναι από τη μια τα κέρδη που ικανοποιούνται από φιλελεύθερες αλλά και σοσιαλδημοκρατικές επιταγές, και από την άλλη το πραγματικό συμφέρον του λαού. Είμαστε οριζόντια και κάθετα αντίπαλοι με τη ΝΔ, αναφέρει και σημειώνει με νόημα πως και η σοσιαλδημοκρατία είναι και αυτή, αμαρτωλή. “Η πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας είναι ο προπομπός πιο σκληρών πολιτικών”, υπογραμμίζει.

Λέει ακόμη, πως ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν κόμματα που έχουν ίδιες στρατηγικές στοχεύσεις. “Είτε με 40 είτε με 41 και 45% θα εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα. Σημασία έχει να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση που αυτή μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ”.

Χαρακτηρίζει μιας χρήσης τα μικρότερα κόμματα που “πριμοδοτούνται” από το σύστημα και ύστερα εξαφανίζονται, τονίζοντας πως εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Πλεύση Ελευθερίας και τη ΝΙΚΗ.

“Το αυτοί είστε” ακούμπησε σε αυτό που καταλάβαινε ο κόσμος, αναφέρει για την περίφημη ατάκα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα