Μητσοτάκης για Βαρουφάκη: Το γελοίο είναι και επικίνδυνο

Μητσοτάκης για Βαρουφάκη: Το γελοίο είναι και επικίνδυνο

Στο αφήγημα για "κυβέρνηση ηττημένων" επέμεινε ο πρωθυπουργός από το Αιγάλεω. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για πρόγραμμα Θεσσαλονίκης στον κύβο και επιτέθηκε στο Βαρουφάκη για το "Δήμητρα".

Στο αφήγημα της σταθερότητας επέμεινε εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω.

Υποστήριξε ειδικότερα ότι τη σταθερότητα της χώρας εγγυάται μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το μήνυμα θα στείλει η κάλπη της 21ης Μαϊου.

Ενώ εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Κατηγόρησε ειδικότερα μεταξύ άλλων το ΣΥΡΙΖΑ ότι ανακάλυψε νέο λεφτόδεντρο, υπολογίζοντας τις παροχές του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα 45 δισ ευρώ. “Ποιο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; Αυτό είναι Θεσσαλονίκη στον κύβο“, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επέμεινε επίσης στην “απειλή” σχηματισμού “κυβέρνησης ηττημένων”, τονίζοντας ιδίως το ενδεχόμενο συμμετοχής σε αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποιο επιτέθηκε για το πρόγραμμα “Δήμητρα”.

“Οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι. Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε. Άλλα είπαν και άλλα έκαναν εξάλλου και στο δημοψήφισμα της κωλοτούμπας. Έλεγαν μετά ότι δεν θα κάνουν εκλογές και τις έκαναν. Ελεγαν ότι θα μείνουν σταθεροί στις θέσεις τους και συμμάχησαν με την ακροδεξιά του Καμμένου”, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε εκ νέου ειδικά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. “Να σκεφτούν οι πολίτες τι θα ψηφίσουν. Μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δουν πρωθυπουργό Τσίπρα και υπουργό το Γιάνη Βαρουφάκη. Ο τελευταίος δεν κρύβει ότι θέλει να κλείσει και πάλι τις τράπεζες. Μόλις προχθές διάλεξε και νόμισμα, το βάφτισε Δήμητρα”, είπε ειδικότερα και πρόσθεσε: “Έτσι λοιπόν στην Κρήτη που ήμουνα, άκουσα και την πρώτη μαντινάδα: Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι/ ζήτησε τα ρέστα απ’ το Γιάνη Βαρουφάκη”.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: “Αυτό που ακούγεται γελοίο είναι ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνο. Πρέπει λοιπόν να συντριβεί στο ανάχωμα που θα υψώσουν όλοι οι υπεύθυνοι Έλληνες” και ζήτησε από τους ψηφοφόρους: “Αποκλείστε με την ψήφο σας μία κυβέρνηση κουρελού, αποκλείστε με την ψήφο σας κάθε συνεργασία που φέρνει παραλυσία.”

Υποστήριξε επίσης ότι στην Κουμουνδούρου προετοιμάζουν το αφήγημα της ήττας, για αυτό όπως είπε “τους φταίνε οι δημοσκοπήσεις, τα ΜΜΕ, η δήθεν διαπλοκή”.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά την Τετάρτη, θα δίνει βάρος σε τρεις ειδικές στοχεύσεις.

Πρώτον, δήλωσε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι εκείνη των καλύτερων μισθών για όλους. “Μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς μας κατά 25% σε μία τετραετία”, υποστήριξε. Επανέλαβε επίσης ότι από 1/1/24 θα υπάρχει νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο και ότι το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είνκαι παρελθόν στο τέλος της τετραετίας.

Δεύτερη προτεραιότητα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης θα είναι η υγεία και τρίτη το δημόσιο. Επέμεινε μάλιστα ιδιαίτερα στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε δύο ακόμη οριζόντιους στόχους, τη στήριξη στη νέα γενιά (με ειδική μνεία στο πρόγραμμα Σπίτι Μου) και στην εθνική ασφάλεια (με αναφορές στα 68 εξοπλιστικά προγράμματα που υπέγραψε η κυβέρνηση).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα