Μητσοτάκης προς Ανδρουλάκη: Μείνε στην αντιπολίτευση με τον Τσίπρα

Μητσοτάκης προς Ανδρουλάκη: Μείνε στην αντιπολίτευση με τον Τσίπρα
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η νίκη της 21ης Μαϊου είναι ημιτελής, σχολιάζοντας "δε μιλάμε για ποδοσφαιρικό αγώνα, το σκορ δε μετράει στη ρεβάνς", ενώ επιτέθηκε εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ

Νέο μήνυμα κατά του εφησυχασμού στις κάλπες της 25ης Ιουνίου έστειλε στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αυτήν την ώρα πραγματοποιεί ομιλία στο Ηράκλειο.

Εξαπέλυσε δε εκ νέου επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη, θέλοντας να κρατήσει στη ΝΔ τους πασοκογενείς ψηφοφόρους με το επιχείρημα της κυβερνητικής σταθερότητας.

“Με το χέρι στην καρδιά, ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες, το Ρέθυμνο με 16 μονάδες, το Λασίθι με 19 μονάδες και τα Χανιά με 22 μονάδες διαφορά”, είπε καταρχήν στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε σίγουρος ότι “ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από κει πάνω που βρίσκεται σήμερα θα χαμογελά”.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης δεν υπέστη τέτοια ήττα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι δεν έμαθαν τίποτα. “Τους φταίνε τώρα τα συστημικά ΜΜΕ, λες και καταλάβαμε λάθος τι είπε ο Κατρούγκαλος”, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ ήταν πρώτη και στις “λαϊκές γειτονιές” και στη νεολαία. Εκτίμησε ότι οι πολίτες επιβράβευσαν τη σοβαρότητα, όμως προειδοποίησε ότι η νίκη της 21ης Μαϊου είναι ημιτελής. “Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Τότε θα έχει τελειώσει η δουλειά μας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε ότι εάν οι εκλογές της 21ης Μαϊου δεν είχαν διεξαχθεί με απλή αναλογική, θα υπήρχε σήμερα αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. “Αυτό που κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να πετύχουμε γιατί έπαιξαν με τον εκλογικό νόμο, θα το πετύχουμε στις 25 Ιουνίου, για μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με αυτοδύναμη τη ΝΔ στο τιμόνι της χώρας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι για αυτό δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, επισημαίνοντας ότι όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, τόσο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Υποστήριξε επίσης ότι μόνο η ΝΔ έχει συγκεκριμένη πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ “όλοι οι άλλοι κρύβονται”. Σχολίασε μάλιστα συγκεκριμένα ότι: “Ο κ. Ανδρουλάκης λέει ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, θα μείνω στην αντιπολίτευση. Του λέω: Πολύ καλά κάνεις, μείνε στην αντιπολίτευση με τον Τσίπρα, να τσακώνεστε ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε μάλιστα και στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης κατά μίας παντοδυναμίας Μητσοτάκη. Απάντησε όμως ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας: “Συγνώμη, τρεις φορές το ΠΑΣΟΚ κέρδισε εκλογές με πάνω από 40%, δεν θυμάμαι κανείς να ισχυρίστηκε το ίδιο.” Επικαλέστηκε επίσης ότι παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός και εξέφρασε την άποψη ότι εάν αυτός δώσει μία πολύ μεγάλη αυτοδυναμία στη ΝΔ, αυτός θα έχει πειστεί για την ανάγκη μίας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης διεκδίκησε μάλιστα για εαυτόν τον τίτλο του εκφραστή της φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης και συνεχιστή του Ελευθερίου Βενιζέλου, απευθυνόμενος και πάλι εμμέσως πλην σαφώς στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. “Η ΝΔ της οποίας εγώ ηγούμαι είναι μία ΝΔ, που έχει άλλα χαρακτηριστικά”, είπε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους που στο παρελθόν ψήφιζαν άλλα κόμματα.

“Είμαστε πλατιά λαϊκή παράταξη, δεν έχουμε ταξικό πρόσημο”, υποστήριξε εξάλλου και δήλωσε: “Εμείς είμαστε οι συνεχιστές της μεγάλης φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης“.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έπαιξε για άλλη μία φορά το “χαρτί” των ελληνοτουρκικών. Ανέφερε ότι πριν από δέκα λεπτά κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα τείνει χείρα φιλίας, αλλά δεν θα υπονομεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. “Υπάρχουν θέματα που ποτέ δεν πρόκειται να συζητήσω με την Τουρκία, είναι εκτός ατζέντας”, διαβεβαίωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε μάλιστα ότι: “Δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου το σκορ του πρώτου αγώνα μετράει στη ρεβάνς. Το σκορ του πρώτου αγώνα μας δίνει χαρά και ικανοποίηση, αλλά δεν μετράει”, καλώντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ να πάνε ξανά στις κάλπες. Δήλωσε επίσης: “Τώρα έχουμε αέρα στα πανιά μας, ξέρουμε ότι είμαστε νικητές, αλλά όχι αλαζόνες”. Ενώ στο κλείσιμο της ομιλίας του απευθύνθηκε ειδικά στους νέους λέγοντας: “Στις 25 Ιουνίου, πρώτα θα ψηφίσετε και μετά θα πάτε για μπάνιο”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα