Ελευθερία Χατζηγεωργίου: “Η ψήφος στις 7 Ιουλίου δεν είναι ”μήνυμα”, θα διαμορφώσει τη ζωή μας”

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: “Η ψήφος στις 7 Ιουλίου δεν είναι ”μήνυμα”, θα διαμορφώσει τη ζωή μας”
Η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελευθερία Χατζηγεωργίου Aris Frantzeskakis

Η υφυπουργός Εσωτερικών Ελευθερία Χατζηγεωργίου με άρθρο της στο News 24/7 σημειώνει ότι "οι Έλληνες πολίτες έχουν την ικανότητα να κάνουν μια δίκαιη κριτική απέναντι στα πεπραγμένα και το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απέναντι στα πεπραγμένα και τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατίας".

Με έντονη την πολιτική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες της και με βαθιά συναίσθηση του ρόλου μας στην πολιτική ζωή του τόπου, ζητούμε από τους πολίτες μια δίκαιη κριτική για το έργο μας, μια αποδοχή για τις βαθιά κοινωνικές στοχεύσεις μας,  έναν προσωπικό απολογισμό από τον καθένα για το πώς βίωσε την οικονομική κρίση. Το μήνυμα των ευρωεκλογών και των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν σαφές και το λάβαμε. Το αναλύουμε και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Η ψήφος των πολιτών στην κάλπη της 7ης Ιουλίου όμως, δεν λογίζεται ως μήνυμα, η ψήφος στις 7 Ιούλη θα διαμορφώσει το μέλλον μας, την ζωή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πέρα από το χρέος του να παλέψει για τη συνέχιση της δημοκρατικής, προοδευτικής πολιτικής του, έχει και ένα πρόσθετο χρέος: να αποτρέψει την επιστροφή στο σκληρό συντηρητισμό και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας. Αυτήν την πολιτική που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, με τη βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα, την εμμονή στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και τη «βαθιά υπόκλιση» στο μεγάλο κεφάλαιο. Και τώρα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές, μιλούν για ιδιωτικοποιήσεις του ασφαλιστικού χωρίς να εξηγούν στον ελληνικό λαό, μιλούν για  ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, για ξεπερασμένα 8ωρα και εργασιακά δικαιώματα που για τους ίδιους  επιβραδύνουν την ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία, που έχει την ευθύνη για την κατακρήμνιση της χώρας  την εποχή των μνημονίων, την ίδια ώρα που τα σκάνδαλα «ευημερούσαν» -Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, θαλασσοδάνεια κάποια από αυτά- δεν είχε την πολιτική ευαισθησία να ζητήσει μια «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό αλλά και να προτείνει ένα διαφορετικό πολιτικό πρόγραμμα αυτήν τη φορά και όχι στη γραμμή αυτού που μας οδήγησε στην καταστροφή. Αλλά αυτός είναι ο σκληρός συντηρητισμός και ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός που υπηρετεί. Και η αφερεγγυότητα, η ανευθυνότητα και η διγλωσσία της περισσεύουν, όπως αποδείχτηκε με τις επιστολές Καραμανλή προς τον Μπους με την οποία αποδεχόταν τη διαπραγμάτευση στη βάση του ονόματος «Makedonija». Ακόμη και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών προτίμησε να προκαλέσει  τον εθνικό διχασμό «έχοντας το βλέμμα στις καρέκλες του Μαξίμου».

Με μια σύντομη ματιά στο παρελθόν μπορούμε να πούμε με θάρρος στο λαό ότι εμείς τα καταφέραμε. Διανύσαμε μια πολύ δύσκολη τετραετία, από τη στιγμή που αναλάβαμε την εξουσία, καθώς παραλάβαμε το 2015 μια χώρα σε αποσύνθεση, με τη μεσαία τάξη αφανισμένη, με ένα εκατομμύριο ανέργους, με 300.000 λουκέτα επιχειρήσεων, με μισθωτούς και συνταξιούχους να χάνουν το 40% των αποδοχών τους, με την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση και εξαθλιωμένη, αλλά και την ψυχολογία όλων των Ελλήνων συντετριμμένη. Και δεν τα καταφέραμε μόνοι. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έτεινε εναλλακτική χείρα βοηθείας στον ταπεινωμένο τότε ελληνικό λαό, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία και έκανε θυσίες για να έχουμε τώρα το δικαίωμα να σχεδιάζουμε ως μια ελεύθερη οικονομικά χώρα. Και από τον Αύγουστο του 2018 βάλαμε σε τροχιά την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους, δημιουργήσαμε 400.000 θέσεις εργασίας, προχωρήσαμε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα από το 24% στο 13%, αλλά και στη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13% στο 6%, ενισχύσαμε το δημόσιο σύστημα Υγείας και Παιδείας και βάλαμε τα θεμέλια που εγγυώνται ότι είναι εφικτό να υλοποιήσουμε το δημοκρατικό και προοδευτικό πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν την ικανότητα να κάνουν μια δίκαιη κριτική, και το οφείλουν στους εαυτούς τους, απέναντι στα πεπραγμένα και το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απέναντι στα πεπραγμένα και τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Και το αποτέλεσμα αυτής της κριτικής θα αποτυπωθεί στην κάλπη της Κυριακής.

*H Ελευθερία Χατζηγεωργίου, είναι υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα