Κουτσούμπας: “Με δυνατό ΚΚΕ δυναμώνει η γνήσια μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση”

Κουτσούμπας: “Με δυνατό ΚΚΕ δυναμώνει η γνήσια μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση”
Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα Eurokinissi

Ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες να σπεύσουν στις κάλπες την Κυριακή για να δυναμώσει το ΚΚΕ, απέστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στην συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα.

Στο Σύνταγμα πραγματοποίησε ομιλία ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Στην πλατεία Συντάγματος, δεν πραγματοποιείται απλά η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Απόψε εδώ, πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη διαδήλωση του λαού της Αθήνας ενάντια στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Εδώ είναι η φωνή του 15% της Καισαριανής, του 13,5% της Νέας Ιωνίας, του 13% της Πετρούπολης, του 12% της Κοκκινιάς, του 11% του Περάματος, του 16% του Ασπρόπυργου. Είναι η φωνή, όλων όσοι ανέδειξαν ξανά το ΚΚΕ τρίτη δύναμη στην Αττική. Και θα το ξανακάνουν ανεβάζοντας παντού τα ποσοστά του.

Ναι, μπορούν να το μεταδώσουν, να το γράψουν. Απόψε πραγματοποιείται η πρώτη διαδήλωση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ που νομίζει ότι έρχεται «καβάλα στο άλογο» για να εφαρμόσει το αντιλαϊκό πρόγραμμά της. Άρχισε ήδη να μοιράζει υπουργεία, να βγάζει από τα συρτάρια νομοσχέδια. Τους προειδοποιούμε: Προσέξτε καλά, γιατί κι άλλοι, ήρθαν καβάλα στο άλογο, αλλά απότομα ξεπέζεψαν.

Μπορεί τέσσερα χρόνια να σας άνοιγε δρόμο η «μούφα» – αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που έγιναν τελικά οι καλύτεροι χορηγοί σας, όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που ζοριστήκατε -και το πιο σημαντικό- δεν καταφέρατε να νομιμοποιήσετε στις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις την πολιτική της αδικίας, της εκμετάλλευσης. Κι αυτά τα ζόρια σας, ήταν από τους εργάτες, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία, όλους όσοι πήραν μέρος στους μεγάλους αγώνες τα χρόνια που πέρασαν. Με το ΚΚΕ μπροστά, να κάνει πράξη παντού το σύνθημα: “Μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής”», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα Eurokinissi

Και συνέχισε: «Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Κι ας συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ανοίγει το δρόμο στη ΝΔ, ακόμα και τώρα προεκλογικά, μιλώντας για τη δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησης της. Καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη, όταν είναι δυνατό το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Και σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του».

Επίσης ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι: «Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι λαϊκοί άνθρωποι της Αττικής, όλης της χώρας, που ψήφισαν τη ΝΔ, κάτω από τα εκβιαστικά διλήμματα, υιοθετώντας τη λογική που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ή σκέφτονται τώρα να την ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως παίζει χωρίς αντίπαλο, τούς λέμε να σκεφτούν τα εξής: Δεν έχουν κανέναν λόγο να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη ΝΔ, ίσα ίσα όλοι έχουν κάθε λόγο να την κοντύνουν, να της κόψουν λίγο τη φόρα. Γιατί αυτή την ψήφο θα τη βρουν αύριο απέναντί τους, όταν οι μεγαλοεργοδότες θα τους ζητάνε να βάλουν περισσότερο πλάτη για να σωθούν τα κέρδη της επιχείρησης, θα αρνούνται να υπογράψουν συλλογική σύμβαση.

Θα τη βρουν απέναντί τους όταν τα κοράκια των τραπεζών και των funds, θα ξεσπιτώνουν τις λαϊκές οικογένειες, όταν η ΝΔ θα υλοποιεί το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, θα φορτώνει νέα βάρη στο λαό για να σωθούν οι όμιλοι και οι τράπεζες στη νέα κρίση. Αυτή την ψήφο οι εργαζόμενοι θα τη βρουν απέναντί τους, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει πράξη τις υποδείξεις της Κομισιόν για νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, νέους φόρους στον λαό για να ελαφρύνουν το κεφάλαιο, για καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις μέχρι νεοτέρας.

Θα τη βρουν απέναντί τους, όταν η ΝΔ -με προσωπική όπως λέει επίβλεψη του Μητσοτάκη- θα φτιάχνει το Νέο ΕΣΥ ΑΕ. Και θα προωθεί τα Πανεπιστήμια ΑΕ καταργώντας το άρθρο 16 με τη συναίνεση φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή την ψήφο στη ΝΔ, οι εργαζόμενοι θα τη βρουν απέναντί τους, όταν θα μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στο μακελειό στην Ουκρανία στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι οποίοι ήδη προετοιμάζουν και τις νέες επικίνδυνες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Γιατί μπορεί όμως ο Μητσοτάκης να κουνάει το δάχτυλο στο λαό, πως ο χάρτης βάφτηκε μπλε, πρέπει να αρχίζει έστω στο βάθος να προβάλλει το κόκκινο. Και αν το Μάη ήταν λίγο πιο αχνό, τώρα τον Ιούνη μπορεί να είναι πιο ζωντανό».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Εμείς δεν κοιτάμε τι χρώμα βάφτηκε ο χάρτης στην κάθε περιοχή για να μπούμε μπροστά, να αφιερώσουμε τον χρόνο μας και όλες μας τις δυνάμεις, να τα δώσουμε όλα για τους ανθρώπους της. Κανένας κομμουνιστής δεν ρώτησε τους ανθρώπους, για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη, τι ψήφισαν, πριν βουτήξει στα λασπόνερα για να τους βοηθήσει να καθαρίσουν τα σπίτια τους το περασμένο Σάββατο.

Κανένας βουλευτής στον Πειραιά δεν ρώτησε τι ψήφισαν οι εργάτες στο Πέραμα, όταν από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στη Ζώνη όπου ένας ακόμη εργάτης έχανε τη ζωή του. Γιατί; Γιατί μια συλλογική σύμβαση από το 2017 με τις μισές σελίδες να αφορούν μέτρα ασφαλείας, δεν έγινε υποχρεωτική, ούτε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε από την κυβέρνηση της ΝΔ . Αυτό το πέτυχαν όμως και πάλι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με το σωματείο τους, με τη 48ωρη απεργία τους, με τους κομμουνιστές και τους βουλευτές του ΚΚΕ στον Πειραιά στην πρώτη γραμμή.

Από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα Eurokinissi


Κανένας υποψήφιος βουλευτής, κανένα στέλεχος του ΚΚΕ, δεν ρώτησε τις λαϊκές οικογένειες τι ψήφισαν, για να εμποδίσουν δεκάδες πλειστηριασμούς και εξώσεις ακόμα και σήμερα. Τους πλειστηριασμούς που απογειώθηκαν μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου που εφαρμόζει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παρέδωσε στα κοράκια τα δάνεια του λαού. Τελικά, η καλύτερη πόρτα ασφαλείας, που δεν την παραβιάζουν ούτε οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο αγώνας και η λαϊκή αλληλεγγύη.

Ούτε φυσικά στην Κοζάνη, εκεί όπου τα φωτοβολταϊκά φτάνουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών και οι δυνάμεις καταστολής επιβάλουν το δίκιο του επενδυτή, η βουλευτής του ΚΚΕ μια νέα κοπέλα, κοντοστάθηκε. Το αντίθετο μπήκε μπροστά στις κινητοποιήσεις, μαζί με τους κατοίκους και πέτυχαν να σταματήσουν οι εργασίες.

Το ερώτημα βέβαια δεν είναι τι κάνει το ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ κάνει ότι περνάει από το χέρι του. Το ερώτημα είναι τι κάνουν αυτοί της πράσινης ανάπτυξης, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ; Τι κάνουν; Κάνουν απλά τα κορόιδα, όταν δεν ψηφίζουν τα πράσινα χαράτσια για να κερδίζουν πάλι κάποιοι όμιλοι της πράσινης ενέργειας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα