Κουβέλης: Μια μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος

ΑΘΗΝΑ- 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο  ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ- 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Επικριτικός με την απόφαση της ηγεσίας να κατέβει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, που έκανε λόγο για "μεθοδεύσεις" μιας μειοψηφίας που αγνόησε 40 μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ που τάχθηκαν ενάντια στη συνεργασία

Την διαφωνία του με τις κινήσεις της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ στην κατεύθυνση της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, εκφράζει με δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης και προαναγγέλλει συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος.

Στην δήλωσή του ο κ. Κουβέλης αναφέρει: «Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για το γεγονός ότι η Δημοκρατική Αριστερά μετατρέπεται σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της ανανεωτικής Αριστεράς.

Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός - παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ - υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος.

Σε όλη την πολιτική διαδρομή μου υπηρέτησα με προσήλωση τη δημοκρατία. Το ίδιο θα πράξω και τώρα, συγκαλώντας άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική».

Να σημειώσουμε πως αντίθετα με τη συμπόρευση ήταν και 31 μέλη της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησαν από το κόμμα, μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου Θεοχαρόπουλου-Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά, Κουβέλης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντίθετα στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ 31 μέλη της ΔΗΜΑΡ. Ανάμεσά τους ο Φώτης Κουβέλης

Εκλογές 2015: Προεκλογικός 'γάμος' ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

SHARE: