Μητσοτάκης: Ήρθε ένας κύριος και μου είπε: “Σ’ ευχαριστώ που έσωσες τη μεσαία τάξη”

Μητσοτάκης: Ήρθε ένας κύριος και μου είπε: “Σ’ ευχαριστώ που έσωσες τη μεσαία τάξη”

Χαιρετισμός του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ σε συγκέντρωση πολιτών στην Καλαμάτα, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

Την Καλαμάτα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με πολίτες στην κεντρική πλατεία, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι: “Είχα την ευκαιρία, όπως θυμάστε, να υπηρετήσω υπό τον Αντώνη ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης” και σημείωσε ότι λίγο πριν βρέθηκαν μαζί στην τελετή υπογραφής ενός σημαντικού έργου για τη Μεσσηνία, του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

“Ισως αυτό το έργο συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία αυτής της τετραετίας. Μια κυβέρνηση η οποία έλυσε εκκρεμότητες του παρελθόντος, δρομολόγησε σημαντικά έργα, αντιμετώπισε -και συγκρατήστε το αυτό γιατί νομίζω έχει ξεχωριστή σημασία- τις περισσότερες κρίσεις από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Κράτησε το σκάφος της χώρας σταθερό, ενίσχυσε την Ελλάδα, έκανε πιο ισχυρή την Ελλάδα”, εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίσε πως: “Οταν είχα έρθει εδώ στην Μεσσηνία, στην Καλαμάτα, να σας μιλήσω προεκλογικά, σας είχα πει τότε ότι δε σας υπόσχομαι θαύματα, αλλά σας υπόσχομαι ορισμένα πολύ απλά πράγματα. Το πρώτο για το οποίο είχα δεσμευθεί ήταν ότι θα μειώσω τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Και το κάναμε πράξη.”

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μάλιστα ότι: “Ήρθε ένας κύριος και μου έπιασε το χέρι καθώς περπατούσα στην πλατεία και μου είπε: «σε ευχαριστώ που έσωσες τη μεσαία τάξη». Αυτή τη μεσαία τάξη την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση τσάκισε στους φόρους. Είχα δεσμευτεί ότι θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη δέσμευσή μας την κάναμε πράξη στο ακέραιο.”

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία θέσεων εργασίας και το μεταναστευτικό, επαναλαμβάνοντας ότι ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει. Αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, αλλά και στη στήριξη στις επιχειρήσεις κατά την κρίση του κορονοϊού, καθώς και τα μέτρα στήριξης κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.

“Να μη θεωρήσουμε τίποτα από όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει, δεδομένα. Γιατί σας λέω ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι τόσο κρίσιμες; Διότι ένα λάθος αποτέλεσμα μπορεί να αντιστρέψει όλα αυτά τα οποία έχουμε πετύχει”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Άκουγα, σήμερα, κι έχει ενδιαφέρον αυτό, κάποιο στέλεχος του ΜέΡΑ25, του κόμματός του κ. Βαρουφάκη, να λέει: «ε, εάν υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας υπάρχει και μία πιθανότητα να ξανακλείσουν οι τράπεζες». Βρε τι μας λες; Θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε το 2015; Όχι τους απαντάμε. Όχι, κατηγορηματικά όχι. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω, θα πηγαίνει μόνο μπροστά”, συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Και αναφέρομαι σε αυτή τη δήλωση επειδή κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει -τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε γι΄ αυτό δημόσια- αυτό το οποίο αποκαλώ «πολιτική τερατογένεση». Μια «κυβέρνηση των ηττημένων», εάν βγαίνουν αριθμητικά τα κουκιά. Σκεφτείτε τον κ. Τσίπρα, τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Βαρουφάκη πάλι Υπουργό Οικονομικών, να ξαναζήσουμε δηλαδή όλα όσα θέλουμε να ξεχάσουμε. Όσα ζήσαμε. Διότι δεν ήταν εφιάλτης, έτσι; Δεν ήταν όνειρο, ήταν πραγματικότητα. Οι συνταξιούχοι που περίμεναν έξω από τα ΑΤΜ θυμούνται πολύ καλά. Θυμούνται πολύ καλά τα πενηντάρικα που παίρναμε τότε.”

Δήλωσε επίσης: “Εμείς που αγωνιστήκαμε ως παράταξη να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, γνωρίζουμε πόσο πλάτη βάλαμε. Σας διαβεβαιώνω εγώ που έχω κάτσει στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεκάδες φορές, ξέρω πόσο κοντά φτάσαμε στην απόλυτη καταστροφή.”

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε επομένως ότι οι εκλογές έχουν πολύ ξεκάθαρα διλήμματα.

“Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για την απλή αναλογική, για τη δεύτερη κάλπη η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει μετά την πρώτη εκλογή, ένα έχω να σας πω: Η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση είναι η 21η Μαΐου. Αυτή τελικά θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Εάν θα συνεχίσουμε με ΝΔ ή αν θα επιστρέψουμε σε περιπέτειες και σε εποχές που θέλουμε όλοι μας να ξεχάσουμε”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα