Τα ΕΑΝ του κόμματος Κασιδιάρη: Επιτυχία “βλέπει” η κυβέρνηση παρά τις ακροδεξιές “ντρίμπλες”

Τα ΕΑΝ του κόμματος Κασιδιάρη: Επιτυχία “βλέπει” η κυβέρνηση παρά τις ακροδεξιές “ντρίμπλες”
Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Εφόσον ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος επαναφέρει το ΕΑΝ δεν μπορεί να εμποδιστεί η κάθοδος του στις εκλογές, εκτός εάν έχει καταδικασμένα στελέχη της ΧΑ ή στήριξη από Κασιδιάρη

Στο πρώτο του briefing ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Άκης Σκέρτσος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για τη “νομική ντρίμπλα” που επιχειρειται στο χώρο της ακροδεξιάς, μετά τις ρυθμίσεις- μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, που είχε αναλάβει την ηγεσία των “Ελλήνων ΓΤΠ”, επαναφέρει το κόμμα “ΕΑΝ”, με στόχο να απορροφήσει το ακροδεξιό μόρφωμα και να λειτουργήσει ως κόμμα-ομπρέλα του ακροδεξιού συνασπισμού.

Ερωτηθείς σχετικά από το NEWS 24/7 ο κ. Σκέρτσος υποστήριξε ότι “και μόνο το γεγονός ότι τελικά αποσύρεται από τις εκλογές το σχήμα υπό σκιώδη αρχηγό τον Κασιδιάρη συνιστά επιτυχία”. Δηλωσε επίσης ότι “Δεν μας ενδιαφέρει να εμποδίσουμε κανένα κόμμα να κατέβει στις εκλογές, αλλά όποιο κόμμα έχει σχέση με εγκληματικές οργανώσεις θα κριθεί στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης”.

Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η διάταξη που έφερε η κυβέρνηση αφορά τη σκιώδη ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης που μεταμφιέζεται σε κόμμα και επισήμανε ότι εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν συντρέχουν, τότε δεν απαγορεύεται η κάθοδος στις εκλογές.

Στο ερώτημα τι θα γίνει εάν με το “ΕΑΝ” κατέβουν συνεργάτες του Ηλία Κασιδιάρη ή πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε: “Εκεί τίθεται θέμα, εάν μιλάμε για στελέχη καταδικασμένα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”.

Όσον αφορά στον κίνδυνο το “ΕΑΝ” να έχει τη στήριξη Κασιδιάρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα πρέπει να μπορεί να τεκμηριωθεί η σκιώδης ηγεσία.

Ενώ όσον αφορά στον προβληματισμό ότι ο κ. Κανελλόπουλος ενστερνίστηκε το κόμμα Κασιδιάρη και άρα έχει ταυτιστεί και μπορεί να επωφεληθεί της “διαφήμισης” που έχει επιφέρει η ρύθμιση και η αντιπαράθεση, ο κ. Σκέρτσος επανέλαβε ότι: “Τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική Βουλή. Αυτό προκαταλαμβάνει αυτή η ρύθμιση και όποιος εγκολπώνεται τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιους ανθρώπους έχει αντίστοιχη πολιτική τυχη και πολιτική αξιολόγηση”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά; Εφόσον το “ΕΑΝ” δεν έχει στα ψηφοδέλτια του υποψηφίους βουλευτές καταδικασμένους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ή εφόσον δεν υπάρχει κάποια εμφανής στήριξη από τον ίδιο τον Ηλία Κασιδιάρη, δεν μπορεί ο Άρειος Πάγος να εμποδίσει την κάθοδο του στις εκλογές.

Στην περίπτωση που η στήριξη Κασιδιάρη έρθει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μετά την ανακήρυξη συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, τότε η ρύθμιση απαγόρευσης καθόδου στις εκλογές μπορεί να ενεργοποιηθεί για τις δεύτερες κάλπες.

Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι ο καταδικασθείς Κασιδιάρης προφανώς δεν θα στηρίξει δημοσίως, αλλά θα “δώσει γραμμή” υπογείως στους οπαδούς του. Στην κυβέρνηση όμως θεωρούν πως το “ΕΑΝ” δεν μπορεί μέσα σε ένα μήνα να απορροφήσει πλήρως την όποια βάση έχει σήμερα το κόμμα Κασιδιάρη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα