Το Μαξίμου κλείνει το μάτι στην ομοφοβική δεξιά, αλλά θέλει και τις ψήφους ΛΟΑΤΚΙ+

Το Μαξίμου κλείνει το μάτι στην ομοφοβική δεξιά, αλλά θέλει και τις ψήφους ΛΟΑΤΚΙ+
Άκης Σκέρτσος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Σκέρτσος δεν σχολίασε τις δηλώσεις Σαμαρά κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά επικαλέστηκε την έκθεση της ILGA-Europe.

Σε δύο βάρκες προσπαθεί να πατήσει η Νέα Δημοκρατία εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου: Από τη μία δεν θέλει να χάσει συντηρητικούς ψηφοφόρους με ομοφοβικά αντανακλαστικά και από την άλλη θέλει και τις ψήφους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αν ρωτήσει κανείς βέβαια τον Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παρασυρθεί από τις… σειρήνες του δικαιωματισμού. Ο πρώην πρωθυπουργός κατά την εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο πραγματοποίησε μία σκληρή ιδεολογικά ομιλία, που παρέπεμπε σε τραμπική δεξιά.

Ο κ. Σαμαράς είχε ειδικότερα καταγγείλει τη woke culture και είχε προειδοποιήσει πως “όσα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας υιοθετούν τέτοια «ατζέντα», κινδυνεύουν να συρρικνωθούν ή και να εξαφανιστούν”.

Αυτές οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά, παρουσία του κ. Μητσοτάκη που επίσης ήταν ομιλητής στην ίδια εκδήλωση, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και ανησυχία όχι μόνο στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και από προοδευτικούς πολίτες όλων των αποχρώσεων. Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε πάντως την ίδια γραμμή και στην πανπελοποννησιακή εκδήλωση της ΝΔ χθες Τετάρτη στην Καλαμάτα. Εκδήλωση στην οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής κατόπιν αιτήματος του Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ όταν είχε ερωτηθεί για τις δηλώσεις Σαμαρά στο Ζάππειο κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, είχε πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, επικαλούμενος την παρουσία του Ακη Σκέρτσου δίπλα του, με το επιχείρημα ότι ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ακροδεξιό.

Για τις ομοφοβικές δηλώσεις Σαμαρά ρωτήθηκε στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποίησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και ο κ. Σκέρτσος. “Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται όπως επιθυμεί. Δεν κρίνω και σχολιάζω τις δηλώσεις του. Σας παραπέμπω στην πρόσφατη έκθεση που μετρά την ελευθερία και τα δικαιώματα στην ΕΕ. Η Ελλάδα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ έχει ανέβει στη 13η θέση πανευρωπαϊκά”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην έκθεση της ILGA-Europe.

Και δεν είπε φυσικά ότι στο Μαξίμου προφανώς θεωρούν ότι ο κ. Σαμαράς μπορεί να κρατήσει ψήφους συντηρητικών και ακραία δεξιών στη ΝΔ. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλωστε μετείχαν σε κορυφαίες θέσεις τρία πρόσωπα με ιδιαίτερα ακραίες δεξιές αντιλήψεις, που ήρθαν ως μεταγραφές επί Σαμαρά από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη: Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο (πρώην πλέον λόγω προεκλογικής περιόδου) υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η ΝΔ εξάλλου κινδυνεύει με διαρροές προς τα δεξιά και το ομοφοβικό κοινό επιχείρησε άλλωστε να προσεγγίσει κατά το debate ο Κυριάκος Βελόπουλος με την… Παναγιά τη γκέισα και κραυγές περί δίωξης του χριστιανισμού, αλα Τραμπ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα