Ζαχαράκη: Το προβάρισμα κοστουμιών ας το αφήσουμε στους οίκους ραπτικής

Ζαχαράκη: Το προβάρισμα κοστουμιών ας το αφήσουμε στους οίκους ραπτικής
Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Eurokinissi

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε θα είναι κυβέρνηση επετηρίδας, ούτε κυβέρνηση συσχετισμών, αλλά κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής και σχολίασε ότι το δίλημμα αυτοδυναμία ή νέες εκλογές το Δεκαπενταύγουστο το θέτει η πραγματικότητα

“Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων”, δηλώνει η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας , Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας με νόημα ότι το ράψιμο και προβάρισμα κοστουμιών είναι… αρμοδιότητα των οίκων ραπτικής.

Η κ.Ζαχαράκη μιλώντας στο ΑΠΕ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο η χώρα να πάει σε πιστοληπτική γραμμή. Επαναλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα μείωσης φόρων από τη ΝΔ, στέλνει μήνυμα συμμετοχής στις κάλπες και σχολιάζει ότι το δίλημμα αυτοδυναμία ή νέες εκλογές το Δεκαπενταύγουστο δεν το θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά οι θέσεις των κομμάτων (“δείχνοντας” βεβαίως το ΚΙΝΑΛ) και η πραγματικότητα της απλής αναλογικής.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του υποψηφίου βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου για πιστοληπτική γραμμή, η κ.Ζαχαράκη ξεκαθάρισε: “Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο με κυβέρνηση της ΝΔ”.

Επισήμανε ότι οι μειώσεις φόρων, ξεκινώντας από την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σε όλα τα προϊόντα, αλλά και η βελτιωμένη εκδοχή των 120 δόσεων έρχονται το 2019, ενώ το 2020 οι πολίτες θα δουν τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ κατά 20% τον πρώτο χρόνο και επιπλέον 10% τον επόμενο χρόνο. Ο φόρος των επιχειρήσεων μειώνεται από το 28% στο 24% το 2020 και πέφτει στο 20% τον επόμενο χρόνο και συγχρόνως θα μειωθούν εισφορές επίσης από το 2020.

Η κ.Ζαχαράκη εκτίμησε ότι το ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων οφείλεται στις αντιδράσεις των αγορών στην επερχόμενη πολιτική αλλαγή και υπογράμμισε ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει θετικές επιπτώσεις και για το κόστος δανεισμού των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Τόνισε ότι η άρση των γραφειοκρατικών περιορισμών βρίσκεται στην αιχμή του νομοθετικού προγράμματος της ΝΔ ήδη για το 2019, ενώ, εμβληματικής σημασίας θα είναι το άμεσο «ξεκλείδωμα» της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.

Έστειλε επίσης νέο μήνυμα συμμετοχής στις εθνικές εκλογές. “Οι κάλπες το πρωί της 7ης Ιουλίου 2019 θα είναι όντως άδειες. Και όπως δεν θα κουραστούμε να λέμε μέχρι και την τελευταία στιγμή, δεν θα είναι μισογεμάτες με τα ψηφοδέλτια της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου” δήλωσε. Σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες, με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές “επέβαλαν στην -γαντζωμένη μέχρι τότε με νύχια και με δόντια στα προνόμια της εξουσίας- κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών” και πρόσθεσε: “Στην μάχη για να αλλάξει η χώρα μας σελίδα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, κανείς δεν περισσεύει και κάθε ψήφος μετράει.”

Η κ.Ζαχαράκη, είναι η κάλπη της 7ης Ιουλίου έκανε λόγο για μια συμφωνία αλήθειας και εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. “Το είδαμε, άλλωστε, με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν φτάνει μακριά, όσα δεκανίκια και αν αναζητήσει” σχολίασε και πρόσθεσε: “Ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες μια ισχυρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση, που θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στην χώρα τα επόμενα 4 χρόνια και θα εγγυηθεί για τον τόπο μας ένα περιβάλλον σταθερότητας, ομαλότητας και υπέρβασης.”

Κληθείσα να σχολιάσει το δίλημμα αυτοδυναμία ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επισήμανε ότι: “Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου μας φέρνουν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, σε μια ώρα ευθύνης. Και τα διλήμματα δεν τα θέτει η ΝΔ, αλλά η ίδια η πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι διατυπωμένες θέσεις των πολιτικών δυνάμεων και η «δαμόκλειος σπάθη» της απλής αναλογικής που ψήφισε σκόπιμα ο κ. Τσίπρας.”

Εξέφρασε την άποψη ότι “σε μια καμπή με σημαντικές προκλήσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη, ούτε να εγκλωβιστεί σε παζάρια” και πως η Ελλάδα χρειάζεται την επομένη των εκλογών μια ισχυρή κυβέρνηση, που στο εξωτερικό θα μιλάει με ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη και στο εσωτερικό θα παίρνει αποφάσεις με την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα που απαιτούν οι περιστάσεις. “Και, η κυβέρνηση αυτή, με την ψήφο των πολιτών θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη” πρόσθεσε.

Στο ερώτημα γιατί η ίδια δεν συμπεριλήφθη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, η κ.Ζαχαράκη απάντησε: “Βρίσκομαι στην κεντρική πολιτική σκηνή κάτι λιγότερο από τρία χρόνια. Τον Αύγουστο του 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου εμπιστεύθηκε την θέση της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ. Και τον Μάρτιο του 2019 μου εμπιστεύθηκε την θέση της Εκπροσώπου Τύπου.

Όλο αυτό το διάστημα αισθάνομαι μια διπλή ευθύνη: Την ευθύνη να τιμήσω την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ακόμη περισσότερο να τιμήσω την εμπιστοσύνη που η επιλογή του αυτή εκφράζει στους ανθρώπους και τα στελέχη της γενιάς μου. Την ίδια εμπιστοσύνη που εκφράζει και η ανανέωση, δίπλα σε καταξιωμένα στελέχη, κατά 72% των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Δεν σταματώ ούτε στιγμή να αισθάνομαι ως ξεχωριστή τιμή, ότι στέκομαι σε ένα «πόντιουμ» που έχει πίσω του μια μεγάλη παράδοση πολιτικής υπευθυνότητας και δημοκρατικού ήθους. Και με στόχο να υπερασπιστώ αυτές τις αρχές, μετέχω από την θέση αυτή σε μια μάχη, που κανείς μας δεν την βλέπει σαν άθροισμα προσωπικών σχεδιασμών, αλλά την αντιμετωπίζουμε όλοι μας σαν την κρίσιμη μάχη για το μέλλον της χώρας.”

Με αφορμή δε το ερώτημα εάν η ίδια θα είναι ένα από τα μη κοινοβουλευτικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έστειλε ένα ευρύτερο μήνυμα:

“Το ράψιμο και το προβάρισμα κουστουμιών ας τα αφήσουμε, κύριε Αρμένη, στους οίκους ραπτικής. Και τον σχηματισμό της κυβέρνησης ας τον αφήσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα είναι σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας.

Δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε, ότι ζούμε σε μια χώρα, στην οποία οι συμπολίτες μας έχουν δοκιμαστεί και συνεχίζουν να δοκιμάζονται σκληρά. Και το ελάχιστο που ζητούν από εμάς σήμερα, που κλείνει ένας πικρός κύκλος αλαζονικής διακυβέρνησης, είναι να στεκόμαστε στην δημόσια ζωή με αίσθηση καθήκοντος και με μέτρο.

Αυτό που μπορώ να σας πω για την επόμενη κυβέρνηση είναι ένα: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα είναι ούτε μια κυβέρνηση επετηρίδας, ούτε μια κυβέρνηση συσχετισμών. Θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, που δεν θα έρθει να διχάσει, αλλά να συνθέσει και να ενώσει δυνάμεις, με στόχο την ανάταξη της πατρίδας μας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα