Αποφασίζουν στη Νίκαια οι αγρότες – Ένταση με αστυνομικούς στο τελωνείο Ευζώνων

Διαβάζεται σε 4'
Αγροτικές κινητοποιήσεις
Αγροτικές κινητοποιήσεις SOOC

Κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να λάβουν την Πέμπτη (14/02) οι αγρότες στη σύσκεψη της Νίκαιας στη Λάρισα. Νέες κινητοποιήσεις σε τελωνεία και Εθνικές Οδούς.

Σε νέες, δυναμικότερες κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες στα μπλόκα μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, από την οποία, όπως αναφέρουν, δεν έμειναν ικανοποιημένοι όσον αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων που έθεσαν στο τραπέζι.

Αναβρασμός επικρατεί στο τελωνείο των Ευζώνων, όπου εισαγγελέας και αστυνομία απείλησαν παραγωγούς με συλλήψεις. Συγκεκριμένα, οι αγρότες υποστηρίζουν ότι είχαν συνεννοηθεί με την ΕΛΑΣ πως το τελωνείο θα αποκλειστεί και για φορτηγά και ΙΧ, για 2 ώρες, από τις 7μ.μ έως τις 9μ.μ.

Όταν η ώρα έφτασε 7, ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι δεν τους το επιτρέπουν, και στη συνέχεια πήραν τα τρακτέρ και τα τοποθέτησαν πολύ κοντά στα σύνορα, από όπου διαπραγματεύονται να πραγματοποιήσουν έστω συμβολική 45λεπτη διαμαρτυρία. Όπως αναφέρουν, η κινητοποίηση αυτή είναι το πρώτο βήμα και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Εν αναμονή της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια

Οι προσεγγίσεις, ωστόσο, των αγροτών που συσκέπτονται στα μπλόκα για το μέλλον των κινητοποιήσεων είναι διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή, αν και οι περισσότεροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και προτείνουν κλιμάκωση, ακόμα και κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας, στην πανελλαδική σύσκεψη θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη συνέχεια του αγώνα.

Την κλιμάκωση του αγώνα με συντονισμένες δράσεις αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου στη συνέλευση που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού της ΠΑΘΕ.

«Όλοι μαζί, όπως ξεκινήσαμε, έτσι θα πρέπει να συνεχίζουμε να πορευόμαστε, για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε όλοι» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κουκούτσης, εκπρόσωπος του μπλόκου Πλατυκάμπου.

Ακόμη, στη συνέλευση ο Τάσος Κωστούλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάς ενημέρωσε ότι σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτικών Συλλόγων του Δήμου στην Αγιά όπου στο πλαίσιο της κλιμάκωσης θα συζητηθεί η έξοδος τρακτέρ στην Αγιά, την Παρασκευή.

Οι αγρότες της Καρδίτσας έκλεισαν νωρίτερα τον αυτοκινητόδρομο Ε65. Για εμπαιγμό της κυβέρνησης μίλησε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας, και τόνισε ότι γίνεται κλιμάκωση του αγώνα.

Στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας προχώρησαν νωρίτερα οι αγρότες στο μπλόκο της Αταλάντης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr. από τις 16:00 και για περίπου δύο ώρες η Εθνική Οδός έκλεισε και στα δύο ρεύματα, με τους αγρότες να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα.

Αποχώρησαν από το μπλόκο Πλατυκάμπου πλημμυροπαθείς αγρότες

Την αποχώρησή τους από το μπλόκο Πλατυκάμπου γνωστοποίησε νωρίτερα «Επιτροπή των 180.000 πλημμυρισμένων παρακάρλιων στρεμμάτων», μέσα από ανακοίνωση και επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.

«Καλούμε με αυτήν την ανοιχτή επιστολή μας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντηθεί με επιτροπή που εκπροσωπεί τους αγρότες ολόκληρης της Θεσσαλίας, τα κτήματα των οποίων έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες» τονίζουν στην επιστολή τους οι αγρότες.

«Η Πανελλαδική επιτροπή των διαμαρτυρομένων αγροτών στη Σίνδο αποφάσισε να συγκροτηθεί 15μελής επιτροπή η οποία θα συναντούσε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην επιτροπή, όχι μόνο δεν είχαμε εκπροσώπηση, αλλά τα αιτήματα μας, που πρώτοι εμείς από όλους τους αγρότες στις αρχές Ιανουαρίου είχαμε διατυπώσει, δεν συμπεριελήφθησαν στο βασικό κείμενο των αιτημάτων» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Φλώρινα: Κλείνουν για 3 ώρες τα σύνορα της Νίκης για τα φορτηγά

Από τις 12.00 έως τις 15.00 θα κλείσουν αύριο τα σύνορα στη Νίκη Φλώρινας οι αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους μετά και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό από την οποία δεν έμειναν ικανοποιημένοι όπως χαρακτηριστικά ανάφεραν.

Αντιπροσωπεία των αγροτών της Φλώρινας θα βρεθεί στη σύσκεψη των μπλόκων όλης της Ελλάδας στη Νίκαια για να αποφασίσουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοπιιησεων τους τις επόμενες μέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα